Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Stijging energieprijzen en stookkosten

De afgelopen tijd is het regelmatig in het nieuws: de prijzen van gas en elektra zijn flink gestegen. Een vervelend bericht, want alle huishoudens krijgen met deze prijsstijging te maken. Veel huurders vragen zich af wat de gevolgen zijn van deze prijsstijgingen en welke maatregelen wij treffen. »

Woningcorporaties in Haaglanden bundelen krachten in ‘Bouwstroom Haaglanden’

De druk op de woningmarkt is enorm. Zeker in de regio Haaglanden is het voor woningzoekenden moeilijker dan ooit om een passend en betaalbaar huis te vinden. In alle verkiezingsprogramma’s in deze tijd staan hoge ambities geformuleerd. Woningcorporaties in de regio Haaglanden vinden het noodzakelijk dat in hoog tempo nieuwe, betaalbare woningen worden bijgebouwd, op de juiste plek en klaar voor de toekomst. Maar deze corporaties laten het niet bij ambities. Zij slaan de handen ineen om gezamenlijk 2.000 conceptwoningen in te kopen. Dat doen zij door samenwerking in de Bouwstroom Haaglanden. Inmiddels is de selectiefase gestart en worden marktpartijen uitgenodigd. »

Bericht van Huurders Wonen Wateringen: Wordt u de nieuwe voorzitter in onze huurdersorganisatie?

Huurders Wonen Wateringen bestaat sinds 2018. Namens alle huurders van Wonen Wateringen praten we mee over beleidszaken binnen Wonen Wateringen en daarbuiten. Onderwerpen kunnen zijn: huuraanpassingen, doorstroombeleid, duurzaamheidsbeleid, prestatieafspraken … en wat verder ter tafel komt. Om ons team van zeven leden te versterken, hebben wij plaats voor een nieuwe voorzitter. »

Bewonersmagazine Kwartier winter 2021 online

Ons bewonersmagazine Kwartier staat online! In deze wintereditie staat het thema Samen centraal. Hoe we ons samen met Vitis Welzijn inspannen voor de leefbaarheid, maar ook samenwerken met de buurtpreventie en andere partijen. »

Ruim 79.000 woningen extra en betere verdeling in regio Haaglanden

Partijen in de regio Haaglanden zijn het eens dat er afspraken moeten komen om het woningtekort samen te bestrijden. Daarom tekenden op 17 december de provincie, 15 corporaties, de Samenwerkende Huurdersorganisaties Haaglanden en acht gemeenten het tussenakkoord ‘Samenwerken aan een solide woningmarkt in Haaglanden 2021-2030, de eerste stap’. Dit is een eerste stap richting voldoende (sociale) woningen en een betere verdeling van sociale woningen in Haaglanden. »

Extra woningen en betere verdeling in regio Haaglanden

Partijen in de regio Haaglanden zijn het eens dat er afspraken moeten komen om het woningtekort samen te bestrijden. Daarom willen de provincie, 15 corporaties en acht colleges het tussenakkoord ‘Samenwerken aan een solide woningmarkt in Haaglanden 2021-2030, de eerste stap’ ondertekenen. Dit is een eerste stap richting voldoende (sociale) woningen en een betere verdeling van sociale woningen in Haaglanden.
»

Bouwstroom Haaglanden, een van de oplossingen voor wooncrisis in de regio Haaglanden

De woningcorporaties in de regio Haaglanden, waaronder Wonen Wateringen, willen met slimme bouwoplossingen sneller woningen realiseren. Dit krijgt vorm in het project ‘Bouwstroom Haaglanden’. Op 27 september 2021 is hiervoor symbolisch de intentieverklaring ondertekend door 12 bestuurders van woningcorporaties in de regio Haaglanden. »

Sleuteluitreiking De Zonneberg in Wateringen

13 september hebben wij de sleutels van nieuwbouwproject De Zonneberg uitgereikt aan Stichting Philadelphia. Het wooncomplex gaat binnenkort zelfstandige huisvesting met woonbegeleiding bieden voor mensen met een verstandelijke beperking. »

Plan Zuid kan er weer (bijna) tegen

Het groot onderhoud in Plan Zuid te Wateringen is bijna helemaal klaar. Alle 129 woningen zijn voorzien van nieuwe (inbraakwerende) deuren en kozijnen met isolatieglas, duurzame daken en een binnenklimaatsysteem.
»

Voltooiing De Zonneberg nadert: bewoners sparen alles op voor inrichting

De oplevering van project De Zonneberg in Wateringen komt steeds dichterbij. Eind maart werd de hoogste punt bereikt van het kleinschalige nieuwbouwcomplex. Het biedt 31 appartementen met woonbegeleiding voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. Om geld op te halen voor de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes zijn al diverse creatieve activiteiten georganiseerd. Extra sponsoren blijven van harte welkom! »

Vier nieuwe elektrische auto's en twee fietsen

Dagelijks leggen onze collega’s veel kilometers af voor bezoek op verschillende locaties in Westland. Daarom krijgen duurzame opties bij ons voorrang wanneer de bedrijfsvoertuigen aan vervanging toe zijn. Zo hebben we recent vier elektrische auto's en twee fietsen aangeschaft. »

Raamovereenkomst met HEKO BV en Pasman BV

Sinds 9 juni 2021 heeft Wonen Wateringen er een samenwerking bij. Hiervoor hebben wij de raamovereenkomst RGS Schilderwerken getekend met HEKO BV en Pasman BV. De samenwerking zal bijdragen aan de realisatie van werkzaamheden met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, binnen het budget en de afgesproken tijd. Zo werken we met elkaar ook aan een hogere huurderstevredenheid. »

Pagina nummers