Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Feestelijke opening woonlocatie Zonneberg in Wateringen

Op donderdag 1 september is de nieuwe woonlocatie Zonneberg van Philadelphia en woningcorporatie Wonen Wateringen aan de rand van het Hofpark in Wateringen officieel geopend. De Zonneberg is een woonplek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Wethouder Rombout, Wonen Wateringen bestuurder Ferry van der Pal en gemeenteraadslid André van den Berg verrichtten samen met de nieuwe bewoners de openingshandelingen met tussendoor gezellige muziek van zanger Ronnie Ronaldo. Als afsluiting was onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de nieuwe appartementen te bekijken. »

Besparen op energie

Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder geld we eraan kwijt zijn. Wonen Wateringen doet wat ze kan om energieverbruik omlaag te brengen. Oude woningen krijgen betere isolatie. Nieuwe woningen bouwen we energiezuinig. Energiebesparende ideeën krijgen zoveel mogelijk voorrang in onze plannen. Op kantoor leren we onszelf nog meer energiezuinige gewoontes aan. Ook u kunt besparen op energie:
»

Wonen Wateringen, Vehoec en Bouwactief zetten handtekening onder ketensamenwerking

Wonen Wateringen, Vehoec en Bouwactief hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst ‘Ketensamenwerking’. De ondertekening markeert de start van een nieuwe manier van samenwerken met twee ketenpartners op het gebied van onderhoud van het woningbezit van Wonen Wateringen. Vehoec en Bouwactief zijn vanaf 1 september verantwoordelijk voor zowel het dagelijks onderhoud als het mutatieonderhoud, dat wil zeggen onderhoud bij wijziging van huurder. »

Voor en door huurders I bericht Huurders Wonen Wateringen

Alles wat onze woningcorporatie doet, heeft één doel. Iedereen moet betaalbaar kunnen wonen in een duurzame, fijne en veilige leefomgeving. De Huurdersorganisatie Huurders Wonen Wateringen wil zo goed mogelijk helpen om dat doel te bereiken. Dat doen we door: »

Bewonersmagazine Kwartier zomer 2022 online

Ons bewonersmagazine Kwartier staat online! In deze zomereditie gaan we op stap met de afdeling Bedrijfsvoering. U leest in deze editie ook over onze huurdersorganisatie Huurders Wonen Wateringen. Daarnaast staan er nog veel meer interessante en informatieve nieuwsitems in. »

Veilig met gas: Vervang rubberen gasslangen op tijd!

Kookt u op gas? Dan is uw fornuis met een slag op het gasnet aangesloten. Is dit een zwarte rubberen slang? Let dan goed op: door uitdroging kunnen kleine scheurtjes in het rubber ontstaan. De rubberen gasslang van het fornuis mag daarom niet ouder zijn dan vijf jaar. Ook belangrijk om te weten: een fornuis is uw eigendom. Daarom bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de tijdige vervanging van onderdelen. Dat is belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van de buren. »

We zijn weer open

Hoera, na de lange ‘coronasluitingen’ is ons hoofdkantoor weer open voor bezoek. Heeft u een vraag? Dan kunt u zonder en met afspraak terecht aan de Dorpskade 25-27. Wanneer we u snel van dienst kunnen zijn, dan helpen we u graag direct. Heeft uw vraag meer tijd nodig, dan maken we een afspraak om uw situatie rustig te kunnen bespreken. »

Planteam Plan Zuid bedankt!

Het groot onderhoud in Plan Zuid te Wateringen is vorig jaar opgeleverd. Alle 129 woningen zijn voorzien van nieuwe (inbraakwerende) deuren en kozijnen met isolatieglas, gevelisolatie, geïsoleerde daken en een binnenklimaatsysteem. Na de uitgebreide periode van overleg, voorbereiding en uitvoering was 29 maart, nu de RIVM maatregelen het weer toelaten, het moment voor een mooie passende afsluiting met het Planteam. »

Routekaart Hulp bij geldzorgen

1 op de 5 Nederlanders heeft grote of kleinere geldzorgen. Kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? U bent dus niet alleen. Dreigt u in geldproblemen te komen? Blijf er niet mee rondlopen en wacht niet te lang met hulp vragen. Problemen met geld worden groter als u niets doet. In de flyer Routekaart Hulp bij Geldzorgen vindt u de verschillende Westlandse ondersteuning. »

Stijging energieprijzen en stookkosten

De afgelopen tijd is het regelmatig in het nieuws: de prijzen van gas en elektra zijn flink gestegen. Een vervelend bericht, want alle huishoudens krijgen met deze prijsstijging te maken. Veel huurders vragen zich af wat de gevolgen zijn van deze prijsstijgingen en welke maatregelen wij treffen. »

Woningcorporaties in Haaglanden bundelen krachten in ‘Bouwstroom Haaglanden’

De druk op de woningmarkt is enorm. Zeker in de regio Haaglanden is het voor woningzoekenden moeilijker dan ooit om een passend en betaalbaar huis te vinden. In alle verkiezingsprogramma’s in deze tijd staan hoge ambities geformuleerd. Woningcorporaties in de regio Haaglanden vinden het noodzakelijk dat in hoog tempo nieuwe, betaalbare woningen worden bijgebouwd, op de juiste plek en klaar voor de toekomst. Maar deze corporaties laten het niet bij ambities. Zij slaan de handen ineen om gezamenlijk 2.000 conceptwoningen in te kopen. Dat doen zij door samenwerking in de Bouwstroom Haaglanden. Inmiddels is de selectiefase gestart en worden marktpartijen uitgenodigd. »

Bewonersmagazine Kwartier winter 2021 online

Ons bewonersmagazine Kwartier staat online! In deze wintereditie staat het thema Samen centraal. Hoe we ons samen met Vitis Welzijn inspannen voor de leefbaarheid, maar ook samenwerken met de buurtpreventie en andere partijen. »

Pagina nummers