Ga direct naar de inhoud.

Rookmelders

In september 2021 start Installatiebedrijf Paans in opdracht van ons met het ophangen van rookmelders in onze woningen. Rookmelders zijn onmisbaar in het brandveiliger maken van woningen. Alle (sociale) huurwoningen in Nederland moeten in 2022 voorzien zijn van rookmelders. En daar beginnen we vast mee.

Waar plaatsen wij de rookmelders?
Rookmelders waarschuwen u met een hard geluid als een brand uitbreekt. We plaatsen op elke woonverdieping een goedwerkende en veilige rookmelder. Dit zal zoveel mogelijk in een hal of overloop zijn. U krijgt deze rookmelders gratis. U mag de rookmelders zelf niet verplaatsen nadat ze opgehangen zijn. Ook als u zelf rookmelders heeft geplaatst, moeten alsnog onze rookmelders worden geplaatst. Heeft u een nieuwbouwwoning, dan is vaak vanuit de bouw al rookmelders geplaatst. Dat is dan voldoende, dan plaatsten wij er geen rookmelders bij.

Wanneer komen ze bij u langs?
U ontvangt hierover vooraf bericht van installatiebedrijf Paans.

Uw huis veiliger in slechts een paar minuten
Dat is wat het u aan tijd kost als huurder om in uw huurwoning de rookmelders te laten monteren, de werking te laten testen, uitleg en informatie te krijgen over de werking en het onderhoud van de melders.

Uw veiligheid staat voorop
De rookmelders die geplaatst worden, voldoen aan alle wettelijke normen en zijn voorzien van batterijen die 10 jaar meegaan. U heeft er, op wat klein onderhoud na, weinig omkijken naar. Wij zorgen dat de rookmelders namelijk op tijd weer worden vervangen.

Wie doet wat m.b.t. de rookmelders?
Vluchten bij brand. Wat is uw vluchtroute?
Als u te maken krijgt met brand, staat uw woning mogelijk vol met rook. Het is dan vaak lastig om een weg naar buiten te vinden. Bekijk eens, eventueel met uw huisgenoten, wat de snelste route naar buiten is. Houd rekening met obstakels die in de weg kunnen staan, deuren die niet open kunnen en/of een trap die niet genomen kan worden. Soms is het best lastig. Een goed vluchtplan geeft u en uw eventuele huisgenoten een veilig gevoel.

Meer weten?

Neem contact op met Wonen Wateringen.

« terug