Ga direct naar de inhoud.

Het betalen van de huur

Het betalen van de huur

Als u een woning van Wonen Wateringen heeft, betaalt u maandelijks huur. U betaalt vooraf, uiterlijk op de eerste dag van de maand. U kunt uw huur op drie manieren betalen:

  1. Automatische incasso
  2. Digitaal betalen via betaallink
  3. Elektronisch bankieren – handmatige overboeking

Ons rekeningnummer voor de huurbetaling is: NL47RABO0368114015

Wilt u geen omkijken naar de betaling?

Kies dan voor de automatische incasso. Dit is voor iedereen de veiligste en makkelijkste manier. U heeft geen omkijken meer naar de betaling en u weet altijd zeker dat u het juiste bedrag heeft overgemaakt.

Wilt u de huur betalen via een automatische incasso? Vul dan het SEPA machtigingsformulier (te downloaden onderaan deze pagina) in en stuur deze aan ons retour via info@wonenwateringen.nl of per post (Dorpskade 25, 2291 HN Wateringen).

Weet u dat u de huur per 1 juli 2021 ook digitaal kan voldoen?

Vanaf 1 juli 2021 is betalen met een acceptgiro niet meer mogelijk. Wij bieden u als huurder vanaf 1 juli 2021 het digitale alternatief van de acceptgiro: het digitaal betalen via een betaallink (Accept Easy). Een duurzame opvolger van de papieren acceptgiro.

Wilt u om specifieke redenen geen automatisch incasso? Dan kunt u de huur toch gemakkelijk digitaal overmaken. U ontvangt iedere maand (rond de 15e) een factuur in uw mailbox en zorgt er zelf voor dat deze uiterlijk op de eerste van de maand wordt betaald. Dat kan gemakkelijk met iDeal, via de link in de e-mail.

Alle huurders die betalen via een acceptgiro hebben van ons in mei 2021 schriftelijk bericht ontvangen met uitgebreide informatie over hoe zij hun huur kunnen betalen zonder acceptgiro. Zoals ook aangegeven staat in de brief: kiest u niet voor automatisch incasso, dan gaat uw betaalwijze automatisch over naar Accept Easy als wij een geldig e-mailadres hebben. Is dit e-mailadres niet juist, wilt u het dan aan ons doorgeven? Dit kan door het antwoordformulier (onderaan deze pagina te downloaden) in te sturen of een mail te sturen naar info@wonenwateringen.nl.

Betaalt een ander uw huur?

Het kan voorkomen dat een derde partij uw huur betaalt: bijvoorbeeld Sociale Zaken. Zorg ervoor dat die partij weet welk huurbedrag u verschuldigd bent.

En als u niet kunt betalen?

Het kan voorkomen dat u de huur niet kunt opbrengen, om wat voor reden dan ook. Hoe vervelend ook: neem zo snel mogelijk contact op met Wonen Wateringen. In geval van nood kunnen we een betalingsregeling treffen. Heeft u meer betalingsproblemen? Of zoekt u professionele hulp, omdat u er zelf niet meer uitkomt? In de Wonen Wateringen Winkel vindt u folders van goede schuldhulpverleners of neem contact op met Wonen Wateringen, telefoonnummer 0174 - 293 650.

Meer informatie?

Neem dan contact op met een van onze woonconsulenten.

Downloads met meer informatie