Ga direct naar de inhoud.

Gemeente Westland start plan voor verlaging druk ouderenzorg

De druk op de ouderenzorg moet verlaagd worden. Wethouder Barend Rombout zette vandaag hierin een belangrijke eerste stap door zijn handtekening te plaatsen onder een convenant samen met woon- en zorgorganisaties. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat er nieuwe woonoplossingen komen voor ouderen. Hiermee wordt actief gewerkt aan de wens van Westlanders om zo lang mogelijk fijn en gezond thuis te kunnen wonen.

Wethouder Barend Rombout (Zorg en Welzijn) is blij dat er zoveel lokale organisaties zijn die mee willen werken aan dit doel. “Nederland vergrijst, dit is ook zichtbaar in Westland. De druk op de ouderenzorg neemt toe. We moeten samen gaan kijken naar nieuwe passende woonvormen en een goede leefomgeving. Gemeente Westland wil kwaliteit van leven, voor alle Westlanders. Dit betekent voor ouderen een passende woning, een prettige samenleving, een fijn sociaal netwerk en kunnen rekenen op zorg en ondersteuning wanneer dit nodig is. De komende tijd gaan wij deze plannen verder uitwerken.”

Woonzorg-convenant
Nieuwe woonoplossingen voor ouderen zijn nodig om de druk op de ouderenzorg te verlagen. Dit voor elkaar krijgen kan de gemeente niet alleen. De plannen binnen deze samenwerking gaan over het uitbreiden van woonzorgplekken en het realiseren van nieuwe woonoplossingen in bestaande woningen. Er komen 80 extra verpleeghuisbedden en 430 nieuwe woonoplossingen. 

Partners
De samenwerkingspartners zijn: gemeente Westland, Careyn, Pieter van Foreest, Arcade, Wassenaarsche Bouwstichting, Wonen Midden-Delfland, Wonen Wateringen, Vitis Welzijn, Seniorenraad Westland en zorgverzekeraar/zorgkantoor DSW.

« terug