Ga direct naar de inhoud.

Huuropzegging

Wat te doen als u de huur wilt opzeggen?

Wilt u de huur opzeggen? Houd er dan rekening mee dat we u vragen om dit schriftelijk - en bij voorkeur aangetekend - te doen. Dat kan met het huuropzeggingsformulier dat u bij ons kunt opvragen of hier kunt downloaden. Zo weet u zeker dat u de juiste procedure volgt.

Opzegtermijn

U heeft een opzegtermijn van ten minste een maand. Als u bijvoorbeeld op 23 april wilt verhuizen naar een andere woning, dan moet uw formulier uiterlijk 22 maart bij ons binnen zijn. U kunt op elke dag van de maand opzeggen. Dat hoeft niet perse de laatste dag van de maand te zijn. Hoe eerder u opzegt, hoe groter de kans dat een volgende huurder geïnteresseerd is in de overname van bepaalde zaken.

Opname van uw woning

Na ontvangst van uw huuropzegging krijgt u een bevestiging toegestuurd. In deze bevestiging leest u meteen wanneer de mutatieopzichter bij u langskomt voor de eerste opname van de woning. Hij maakt samen met u afspraken over eventuele werkzaamheden die u nog moet uitvoeren voor de overdracht van de woning.

Kunt u zelf niet bij deze voorinspectie zijn? Met het machtingsformulier, onderaan deze pagina te downloaden, machtigt u een persoon om u tijdens deze afspraak te vertegenwoordigen. 

Overlijden

Af en toe krijgt Wonen Wateringen de trieste boodschap dat een huurder overleden is. Voor familie en vrienden een verdrietige periode. Toch zullen er enkele praktische zaken moeten worden geregeld, waaronder het opzeggen van de huur. Of juist het voortzetten ervan. Onze woonconsulenten helpen u graag verder.

Meer weten?

Download hier de brochure Huurwegwijzer. In deze brochure leest u vanaf pagina 16 meer informatie. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact op met een van onze woonconsulenten.

Downloads met meer informatie