Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Ruim 79.000 woningen extra en betere verdeling in regio Haaglanden

Partijen in de regio Haaglanden zijn het eens dat er afspraken moeten komen om het woningtekort samen te bestrijden. Daarom tekenden op 17 december de provincie, 15 corporaties, de Samenwerkende Huurdersorganisaties Haaglanden en acht gemeenten het tussenakkoord ‘Samenwerken aan een solide woningmarkt in Haaglanden 2021-2030, de eerste stap’. Dit is een eerste stap richting voldoende (sociale) woningen en een betere verdeling van sociale woningen in Haaglanden. »

Extra woningen en betere verdeling in regio Haaglanden

Partijen in de regio Haaglanden zijn het eens dat er afspraken moeten komen om het woningtekort samen te bestrijden. Daarom willen de provincie, 15 corporaties en acht colleges het tussenakkoord ‘Samenwerken aan een solide woningmarkt in Haaglanden 2021-2030, de eerste stap’ ondertekenen. Dit is een eerste stap richting voldoende (sociale) woningen en een betere verdeling van sociale woningen in Haaglanden.
»

Bouwstroom Haaglanden, een van de oplossingen voor wooncrisis in de regio Haaglanden

De woningcorporaties in de regio Haaglanden, waaronder Wonen Wateringen, willen met slimme bouwoplossingen sneller woningen realiseren. Dit krijgt vorm in het project ‘Bouwstroom Haaglanden’. Op 27 september 2021 is hiervoor symbolisch de intentieverklaring ondertekend door 12 bestuurders van woningcorporaties in de regio Haaglanden. »

Sleuteluitreiking De Zonneberg in Wateringen

13 september hebben wij de sleutels van nieuwbouwproject De Zonneberg uitgereikt aan Stichting Philadelphia. Het wooncomplex gaat binnenkort zelfstandige huisvesting met woonbegeleiding bieden voor mensen met een verstandelijke beperking. »

Plan Zuid kan er weer (bijna) tegen

Het groot onderhoud in Plan Zuid te Wateringen is bijna helemaal klaar. Alle 129 woningen zijn voorzien van nieuwe (inbraakwerende) deuren en kozijnen met isolatieglas, duurzame daken en een binnenklimaatsysteem.
»

Voltooiing De Zonneberg nadert: bewoners sparen alles op voor inrichting

De oplevering van project De Zonneberg in Wateringen komt steeds dichterbij. Eind maart werd de hoogste punt bereikt van het kleinschalige nieuwbouwcomplex. Het biedt 31 appartementen met woonbegeleiding voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. Om geld op te halen voor de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes zijn al diverse creatieve activiteiten georganiseerd. Extra sponsoren blijven van harte welkom! »

Vier nieuwe elektrische auto's en twee fietsen

Dagelijks leggen onze collega’s veel kilometers af voor bezoek op verschillende locaties in Westland. Daarom krijgen duurzame opties bij ons voorrang wanneer de bedrijfsvoertuigen aan vervanging toe zijn. Zo hebben we recent vier elektrische auto's en twee fietsen aangeschaft. »

Raamovereenkomst met HEKO BV en Pasman BV

Sinds 9 juni 2021 heeft Wonen Wateringen er een samenwerking bij. Hiervoor hebben wij de raamovereenkomst RGS Schilderwerken getekend met HEKO BV en Pasman BV. De samenwerking zal bijdragen aan de realisatie van werkzaamheden met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, binnen het budget en de afgesproken tijd. Zo werken we met elkaar ook aan een hogere huurderstevredenheid. »

**persbericht Belastingdienst** Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Utrecht, 22 juni 2021 - Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis. Daarom roept Belastingdienst/ Toeslagen huurders op om vóór 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 aan te vragen via toeslagen.nl/huurtoeslag. »

Weet u dat u de huur per 1 juli 2021 ook digitaal kan voldoen?

Vanaf 1 juli 2021 is betalen met een acceptgiro niet meer mogelijk. Wij bieden u als huurder vanaf deze datum het digitale alternatief van de acceptgiro: het digitaal betalen via een betaallink. Een duurzame opvolger van de papieren acceptgiro. »

Viermaal de vlag in top

De Zonneberg dr. Schaepmanstraat te Wateringen bereikt hoogste punt

Vrijdag 26 maart is een mijlpaal voor alle betrokkenen bij het nieuwbouwproject De Zonneberg te Wateringen. Om 15.00 uur is viermaal de vlag in top gegaan omdat het hoogste punt bereikt is. De Zonneberg is het resultaat van een vruchtbare samenwerking van Wonen Wateringen, Stichting Philadelphia, H&B Bouw en de gemeente Westland. Het kleinschalige wooncomplex gaat zelfstandige huisvesting met woonbegeleiding bieden voor mensen met een verstandelijke beperking.
»

Wonen Wateringen verwelkomt 550 nieuwe huurders met feestelijk pakketje

Met de overhandiging van een feestelijk pakketje verwelkomde directeur-bestuurder Ferry van der Pal en huurdersorganisatielid Marianne Hulzing de eerste van honderden nieuwe huurders van Wonen Wateringen. De Westlandse corporatie neemt per 1 april 550 woningen van Vestia over. Het gaat om huurwoningen in Naaldwijk en Honselersdijk. Daarmee groeit het bezit van Wonen Wateringen naar ruim 2600 wooneenheden. »

Pagina nummers