Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

**persbericht Belastingdienst** Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit

Utrecht, 22 juni 2021 - Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis. Daarom roept Belastingdienst/ Toeslagen huurders op om vóór 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 aan te vragen via toeslagen.nl/huurtoeslag. »

Weet u dat u de huur per 1 juli 2021 ook digitaal kan voldoen?

Vanaf 1 juli 2021 is betalen met een acceptgiro niet meer mogelijk. Wij bieden u als huurder vanaf deze datum het digitale alternatief van de acceptgiro: het digitaal betalen via een betaallink. Een duurzame opvolger van de papieren acceptgiro. »

Viermaal de vlag in top

De Zonneberg dr. Schaepmanstraat te Wateringen bereikt hoogste punt

Vrijdag 26 maart is een mijlpaal voor alle betrokkenen bij het nieuwbouwproject De Zonneberg te Wateringen. Om 15.00 uur is viermaal de vlag in top gegaan omdat het hoogste punt bereikt is. De Zonneberg is het resultaat van een vruchtbare samenwerking van Wonen Wateringen, Stichting Philadelphia, H&B Bouw en de gemeente Westland. Het kleinschalige wooncomplex gaat zelfstandige huisvesting met woonbegeleiding bieden voor mensen met een verstandelijke beperking.
»

Wonen Wateringen verwelkomt 550 nieuwe huurders met feestelijk pakketje

Met de overhandiging van een feestelijk pakketje verwelkomde directeur-bestuurder Ferry van der Pal en huurdersorganisatielid Marianne Hulzing de eerste van honderden nieuwe huurders van Wonen Wateringen. De Westlandse corporatie neemt per 1 april 550 woningen van Vestia over. Het gaat om huurwoningen in Naaldwijk en Honselersdijk. Daarmee groeit het bezit van Wonen Wateringen naar ruim 2600 wooneenheden. »

Opname WOS overhandiging eerste welkomstpakket aan een van de 550 nieuwe huurders

De overhandiging van ons eerste welkomstpakket aan een van de 550 nieuwe huurders is te zien op de WOS. Benieuwd? Bekijk de uitzending via: https://wos.nl/nieuws/artikel/welkomstpakket-voor-nieuwe-huurders-wonen-wateringen »

Eenmalige huurverlaging in 2021 voor lagere inkomens

In 2021 geldt de Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager Inkomen. Deze wet houdt in dat huishoudens in een sociale huurwoning recht hebben op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen voor hun inkomen.
De huurders die voor een eenmalige huurverlaging in aanmerking komen, krijgen in de week van 15 maart bericht van ons. »

Voortgang project De Zonneberg

Wat wordt er hard gewerkt op de bouwplaats van project De Zonneberg! Het project bestaat uit 31 volwaardige appartementen, drie gezamenlijke huiskamers met groepskeukens en een kantoor- en slaapruimte. In samenwerking met Stichting Philadelphia en H&B Bouw realiseren wij deze zorgappartementen op de schitterende locatie aan het Hofpark in Wateringen. »

Hulp bij schulden, hoe eerder hoe beter

Per 1 januari 2021 is er iets veranderd in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Vanaf januari beheert de gemeente een centraal meldpunt voor achterstanden in de betaling van vaste lasten door hun inwoners. Woningcorporaties, zorgverzekeraars, energiebedrijven, drinkwaterwaterbedrijven zijn verplicht om betalingsachterstanden na 25 dagen te melden. »

Een storing aan uw CV of warmwatervoorziening?

Per 1 januari 2021 is het bedrijf Paans de nieuwe partner van Wonen Wateringen voor onderhoud aan individuele CV-installaties en warmwatervoorzieningen. Een storing aan uw CV of warmwatervoorziening kunt u vanaf 1 januari voortaan melden op 070 321 33 55 of via paans.nl. U kunt hier 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht.
»

Bewonersmagazine Kwartier winter 2020 online

Ons bewonersmagazine Kwartier staat online! In deze wintereditie lopen we een dag mee met Michel Vliegenthart, opzichter mutatie en reparatieonderhoud. Is de vaste column van onze bestuurder Ferry van der Pal en van de huurdersorganisatie te lezen.
»

Corona: hoe gaat Wonen Wateringen daar mee om?

Het kan u niet ontgaan zijn dat de hele wereld in de ban is van het coronavirus. Maar wat betekent het nu eigenlijk voor de dienstverlening van Wonen Wateringen? »

Prestatieafspraken met gemeente Westland getekend

Huurders in het Westland kunnen er ook de komende jaren op rekenen dat gemeente en corporaties ervoor zorgen dat zij betaalbaar en prettig kunnen wonen. Dit betekent dat er grote ambities zijn op het gebied van wonen, zorg, duurzaamheid en leefbaarheid. Om die te realiseren heeft het college van burgemeester en wethouders prestatieafspraken gemaakt met woningcorporatie Arcade, Wonen Wateringen, Vereniging voor Arcadehuurders VvA en Stichting Huurders Wonen Wateringen HWW. Afgesproken is dat er tot 2030 tenminste 1800 woningen zullen worden bijgebouwd. »

Pagina nummers