Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Uitrol digitale inkomenstoets in regio Haaglanden

Vanaf 18 oktober kunnen alle woningzoekenden op Woonnet Haaglanden gemakkelijk, snel en veilig hun gevalideerde inkomensgegevens digitaal ophalen via MijnOverheid en delen met alle corporaties in de regio. »

Kick-off ERP+ traject!

Met nog zes andere woningcorporaties hebben wij de handen ineen geslagen om ons bestaande ERP systeem te vervangen voor een nieuw ERP+ systeem. Een aantal collega-corporaties zijn reeds live gegaan. Wij zijn vandaag onder begeleiding van Hans van Berckel en Hersense samen met Aareon en alle Wonen Wateringen collega’s van start gegaan met het ERP+ traject. Tijdens de kick-off bijeenkomst hebben we alle collega’s een powerbank cadeau gedaan met de tekst: Samen opgeladen voor een nieuwe stap. We kijken er naar uit om per 6 maart 2023 met Tobias 365 te gaan werken!
»

Kennisavonden Energie besparen

Om u te helpen met energie besparen, organiseert de gemeente samen met Wonen Wateringen, Arcade, Wonen Midden Delfland, de Wassenaarsche bouwstichting en Regionaal Energieloket gratis Kennisavonden Energie besparen. Tijdens zo’n kennisavond wordt informatie gedeeld over energie besparen in huis. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kijk dan op de website van Westland Woont Duurzaam waar en wanneer de volgende kennisavond wordt georganiseerd. »

Feestelijke opening woonlocatie Zonneberg in Wateringen

Op donderdag 1 september is de nieuwe woonlocatie Zonneberg van Philadelphia en woningcorporatie Wonen Wateringen aan de rand van het Hofpark in Wateringen officieel geopend. De Zonneberg is een woonplek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Wethouder Rombout, Wonen Wateringen bestuurder Ferry van der Pal en gemeenteraadslid André van den Berg verrichtten samen met de nieuwe bewoners de openingshandelingen met tussendoor gezellige muziek van zanger Ronnie Ronaldo. Als afsluiting was onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de nieuwe appartementen te bekijken. »

Besparen op energie

Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder geld we eraan kwijt zijn. Wonen Wateringen doet wat ze kan om energieverbruik omlaag te brengen. Oude woningen krijgen betere isolatie. Nieuwe woningen bouwen we energiezuinig. Energiebesparende ideeën krijgen zoveel mogelijk voorrang in onze plannen. Op kantoor leren we onszelf nog meer energiezuinige gewoontes aan. Ook u kunt besparen op energie:
»

Wonen Wateringen, Vehoec en Bouwactief zetten handtekening onder ketensamenwerking

Wonen Wateringen, Vehoec en Bouwactief hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst ‘Ketensamenwerking’. De ondertekening markeert de start van een nieuwe manier van samenwerken met twee ketenpartners op het gebied van onderhoud van het woningbezit van Wonen Wateringen. Vehoec en Bouwactief zijn vanaf 1 september verantwoordelijk voor zowel het dagelijks onderhoud als het mutatieonderhoud, dat wil zeggen onderhoud bij wijziging van huurder. »

Voor en door huurders I bericht Huurders Wonen Wateringen

Alles wat onze woningcorporatie doet, heeft één doel. Iedereen moet betaalbaar kunnen wonen in een duurzame, fijne en veilige leefomgeving. De Huurdersorganisatie Huurders Wonen Wateringen wil zo goed mogelijk helpen om dat doel te bereiken. Dat doen we door: »

Bewonersmagazine Kwartier zomer 2022 online

Ons bewonersmagazine Kwartier staat online! In deze zomereditie gaan we op stap met de afdeling Bedrijfsvoering. U leest in deze editie ook over onze huurdersorganisatie Huurders Wonen Wateringen. Daarnaast staan er nog veel meer interessante en informatieve nieuwsitems in. »

Veilig met gas: Vervang rubberen gasslangen op tijd!

Kookt u op gas? Dan is uw fornuis met een slag op het gasnet aangesloten. Is dit een zwarte rubberen slang? Let dan goed op: door uitdroging kunnen kleine scheurtjes in het rubber ontstaan. De rubberen gasslang van het fornuis mag daarom niet ouder zijn dan vijf jaar. Ook belangrijk om te weten: een fornuis is uw eigendom. Daarom bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de tijdige vervanging van onderdelen. Dat is belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van de buren. »

We zijn weer open

Hoera, na de lange ‘coronasluitingen’ is ons hoofdkantoor weer open voor bezoek. Heeft u een vraag? Dan kunt u zonder en met afspraak terecht aan de Dorpskade 25-27. Wanneer we u snel van dienst kunnen zijn, dan helpen we u graag direct. Heeft uw vraag meer tijd nodig, dan maken we een afspraak om uw situatie rustig te kunnen bespreken. »

Planteam Plan Zuid bedankt!

Het groot onderhoud in Plan Zuid te Wateringen is vorig jaar opgeleverd. Alle 129 woningen zijn voorzien van nieuwe (inbraakwerende) deuren en kozijnen met isolatieglas, gevelisolatie, geïsoleerde daken en een binnenklimaatsysteem. Na de uitgebreide periode van overleg, voorbereiding en uitvoering was 29 maart, nu de RIVM maatregelen het weer toelaten, het moment voor een mooie passende afsluiting met het Planteam. »

Routekaart Hulp bij geldzorgen

1 op de 5 Nederlanders heeft grote of kleinere geldzorgen. Kunt u niet op tijd uw rekeningen betalen? U bent dus niet alleen. Dreigt u in geldproblemen te komen? Blijf er niet mee rondlopen en wacht niet te lang met hulp vragen. Problemen met geld worden groter als u niets doet. In de flyer Routekaart Hulp bij Geldzorgen vindt u de verschillende Westlandse ondersteuning. »

Pagina nummers