Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

Nu nóg zuiniger. Bespaar extra op energie en water

We ontkomen er geen van allen aan: ons energie- en waterverbruik in huis moet (nog verder) omlaag. Alleen zó kunnen we allemaal de rekeningen blijven betalen. En even belangrijk: zo doen we mee om het milieu en klimaat te sparen.

»

Bewonersmagazine Kwartier winter 2022 online

Twee keer per jaar krijgen al onze bewoners het magazine Kwartier in de bus. Hierin leest u hoe we werken aan goed en betaalbaar wonen in Westland, sámen met u. We stellen onze medewerkers aan u voor, we laten onze bewoners aan het woord en we houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw woonomgeving.

Heeft u een idee voor het bewonersmagazine Kwartier? Mail ons dan op info@wonenwateringen.nl o.v.v. 'Idee voor Kwartier'. »

Gespreksruimte Honselersdijk

Wist u dat de huurders in Honselersdijk dicht bij huis kunnen afspreken voor overleg met de wijkbeheerder? Er is een kleine gespreksruimte ingericht in ons wooncomplex aan de Patrijslaan in Honselersdijk. »

Wijzigingbetaallinkvoor huurbetaling

Rond maart-april 2023 stapt Wonen Wateringen over op een nieuw betaalplatform. U ontvangt de elektronische betaallink dan voortaan vanuit Mail to Pay. Vanaf dat moment vervalt ook de traditionele acceptgiro voorgoed. U kunt nog wel een factuur op papier ontvangen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 0174 293 650. »

Blokverwarming en energieprijzen, hoe zit dat nu precies?

De energieprijzen zijn erg hoog. De overheid probeert huishoudens en andere kleinverbruikers daarom te helpen. Op 1 januari 2023 voert de overheid een prijsplafond in. Zo garandeert de overheid een maximum prijs van energie voor het gemiddelde verbruik van een huishouden. Om huishoudens deze winter al te helpen, krijgen alle kleinverbruikers daarnaast in november en december een vaste korting van 190 euro op de energierekening.

Als u een eigen cv-ketel in de woning hebt, dan is deze regeling vrij duidelijk. Want het prijsplafond en de vergoeding geldt voor huishoudens en andere kleinverbruikers die een eigen energiecontract hebben. Maar hoe zit dit bij blokverwarming? We krijgen hier regelmatig vragen over. En dat kunnen we ons goed voorstellen. Hier lees u hier meer over.
»

Afscheid Hélène van der Knaap

Wist u dat onze gewaardeerde collega Hélène van der Knaap na bijna 25 jaar met pensioen is gegaan? Alle jaren was zij ‘het gezicht’ van Wonen Wateringen voor iedereen die contact met ons zocht. Wij bedanken Hélène enorm voor alles wat ze heeft gedaan voor Wonen Wateringen en onze huurders. We wensen haar een mooie nieuwe tijd om van te genieten. »

Gemeente Westland start plan voor verlaging druk ouderenzorg

De druk op de ouderenzorg moet verlaagd worden. Wethouder Barend Rombout zette vandaag hierin een belangrijke eerste stap door zijn handtekening te plaatsen onder een convenant samen met woon- en zorgorganisaties. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat er nieuwe woonoplossingen komen voor ouderen. Hiermee wordt actief gewerkt aan de wens van Westlanders om zo lang mogelijk fijn en gezond thuis te kunnen wonen.
»

Uitrol digitale inkomenstoets in regio Haaglanden

Vanaf 18 oktober kunnen alle woningzoekenden op Woonnet Haaglanden gemakkelijk, snel en veilig hun gevalideerde inkomensgegevens digitaal ophalen via MijnOverheid en delen met alle corporaties in de regio. »

Kick-off ERP+ traject!

Met nog zes andere woningcorporaties hebben wij de handen ineen geslagen om ons bestaande ERP systeem te vervangen voor een nieuw ERP+ systeem. Een aantal collega-corporaties zijn reeds live gegaan. Wij zijn vandaag onder begeleiding van Hans van Berckel en Hersense samen met Aareon en alle Wonen Wateringen collega’s van start gegaan met het ERP+ traject. Tijdens de kick-off bijeenkomst hebben we alle collega’s een powerbank cadeau gedaan met de tekst: Samen opgeladen voor een nieuwe stap. We kijken er naar uit om per 6 maart 2023 met Tobias 365 te gaan werken!
»

Kennisavonden Energie besparen

Om u te helpen met energie besparen, organiseert de gemeente samen met Wonen Wateringen, Arcade, Wonen Midden Delfland, de Wassenaarsche bouwstichting en Regionaal Energieloket gratis Kennisavonden Energie besparen. Tijdens zo’n kennisavond wordt informatie gedeeld over energie besparen in huis. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kijk dan op de website van Westland Woont Duurzaam waar en wanneer de volgende kennisavond wordt georganiseerd. »

Feestelijke opening woonlocatie Zonneberg in Wateringen

Op donderdag 1 september is de nieuwe woonlocatie Zonneberg van Philadelphia en woningcorporatie Wonen Wateringen aan de rand van het Hofpark in Wateringen officieel geopend. De Zonneberg is een woonplek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Wethouder Rombout, Wonen Wateringen bestuurder Ferry van der Pal en gemeenteraadslid André van den Berg verrichtten samen met de nieuwe bewoners de openingshandelingen met tussendoor gezellige muziek van zanger Ronnie Ronaldo. Als afsluiting was onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de nieuwe appartementen te bekijken. »

Besparen op energie

Hoe minder energie we verbruiken, hoe minder geld we eraan kwijt zijn. Wonen Wateringen doet wat ze kan om energieverbruik omlaag te brengen. Oude woningen krijgen betere isolatie. Nieuwe woningen bouwen we energiezuinig. Energiebesparende ideeën krijgen zoveel mogelijk voorrang in onze plannen. Op kantoor leren we onszelf nog meer energiezuinige gewoontes aan. Ook u kunt besparen op energie:
»

Pagina nummers