Ga direct naar de inhoud.

Feestelijke opening woonlocatie Zonneberg in Wateringen

foto Feestelijke opening woonlocatie Zonneberg in Wateringen

Op donderdag 1 september is de nieuwe woonlocatie Zonneberg van Philadelphia en woningcorporatie Wonen Wateringen aan de rand van het Hofpark in Wateringen officieel geopend. De Zonneberg is een woonplek voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Wethouder Rombout, Wonen Wateringen bestuurder Ferry van der Pal en gemeenteraadslid André van den Berg verrichtten samen met de nieuwe bewoners de openingshandelingen met tussendoor gezellige muziek van zanger Ronnie Ronaldo. Als afsluiting was onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid de nieuwe appartementen te bekijken. 

Donderdag 1 september is gevierd dat De Zonneberg geopend is. Al negen jaar geleden ontstond het idee voor een woonlocatie in Wateringen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Een groep ouders nam het initiatief op zoek te gaan naar een goede woonplek voor hun kind. Zo’n plek bestond nog niet in Wateringen en zo kwamen ze in contact met Wonen Wateringen. Wonen Wateringen had al eerder woningen gebouwd voor zorgaanbieder Philadelphia. Ouders, Wonen Wateringen en Philadelphia maakten gezamenlijk een plan voor huisvesting in Wateringen. Dagbestedingslocatie Zonnehof kwam leeg te staan: aan het Hofpark kwam dus ruimte. 

Over De Zonneberg
De Zonneberg bestaat uit 31 appartementen, twee grote algemene ruimtes, een grote tuin en een kantoor en slaapruimte voor de begeleiding. Zo’n negen maanden geleden, in de corona-tijd, verhuisden alle bewoners naar de locatie. Sommigen woonden al bij Philadelphia maar de meesten gingen voor het eerst uit huis. Iedere bewoner heeft (vaak met ouders) zijn/haar appartement zelf ingericht: ieder appartement is dan ook weer anders. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en daarbij worden de bewoners gestimuleerd steeds zelfstandiger te worden. De ouders van de bewoners hebben veel tijd en energie gestoken in sponsoringsacties en het aanschrijven van fondsen om de algemene ruimtes en tuin in te richten. En het resultaat is prachtig!

« terug