Ga direct naar de inhoud.

Sleuteluitreiking De Zonneberg in Wateringen

foto Sleuteluitreiking De Zonneberg in Wateringen

13 september hebben wij de sleutels van nieuwbouwproject De Zonneberg uitgereikt aan Stichting Philadelphia. Het wooncomplex gaat binnenkort zelfstandige huisvesting met woonbegeleiding bieden voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wonen Wateringen realiseerde de bouw samen met H&B Bouw en Stichting Philadelphia. Het complex bestaat uit vier woonlagen met 31 privé-appartementen, die zijn uitgerust met diverse technische oplossingen voor zorgondersteuning. Op de begane grond richten de toekomstige bewoners drie groepshuiskamers met keukens in. Ook komt er een gemeenschappelijke tuin. Het plan voorziet in 24/7 woon- en zorgbegeleiding. Voor de begeleiders is kantoor- en slaapruimte in het gebouw aanwezig.

Het initiatief voor De Zonneberg is ontstaan in 2014. Een groep ouders uit Wateringen stak de koppen bij elkaar om veilige woonruimte te kunnen realiseren die voldoet aan de behoeften van (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Een plek waar zij zich verder kunnen ontwikkelen. Stichting Philadelphia pakte de uitdaging op om de partijen te betrekken die dit project mogelijk konden maken.

Wij zijn er trots op om vandaag, 13 september 2021, het project op te leveren aan Stichting Philadelphia. Later dit jaar vindt de officiële opening plaats van het gebouw.

Op de foto van links naar rechts: Ellen Eelman (manager zorg & begeleiding Stichting Philadelphia), Ferry van der Pal (directeur-bestuurder Wonen Wateringen) en Harry Bakker (directeur H&B Bouw).

 

« terug