Ga direct naar de inhoud.

WOZ-beschikking

Als huurder krijgt u dit jaar voor het eerst een ‘WOZ-beschikking’ toegestuurd van de gemeente Westland.  Daarin staat de WOZ-waarde van uw woning.  

Waarom krijg ik als huurder een WOZ-beschikking?

Als huurder van een sociale woning hebt u sinds 1 oktober 2015 belang gekregen bij de WOZ-waarde. Op die datum is het nieuwe puntensysteem (Woningwaarderingsstelsel) ingegaan.

In het nieuwe puntensysteem zijn de woonpunten voor woonomgeving, hinderlijke situaties, woonvorm en schaarste vervallen. In plaats daarvan telt voortaan de WOZ-waarde van de woning mee bij het bepalen van de maximale huurprijs van een zelfstandige huurwoning in de sociale sector.

De gemeente Westland vermeldt daarom vanaf 2016 de WOZ-waarde ook op het aanslagbiljet van huurders. Uiteraard betaalt u als huurder van een woning over de WOZ-waarde geen gemeentelijke belastingen, zoals OZB.

Deze regeling geldt niet als u een woning huurt in de vrije sector of een garage.

Verandert mijn huur door de WOZ-waarde?

Het nieuwe puntensysteem kan alléén bij nieuwe huurcontracten leiden tot het verhogen van de huur. Bij alle bestaande huurcontracten moeten wij ons houden aan de wettelijk vastgelegde huurverhoging. De WOZ-waarde heeft dus geen invloed op de huurprijs die u nu betaald.

Meer informatie?

Op de website van gemeente Westland en de Rijksoverheid vindt u meer informatie.

Met vragen over de huurprijs kunt u zich wenden tot uw verhuurmakelaar.

« terug