Ga direct naar de inhoud.

Woningopnames door Spring op Groen

Wij hebben aan het vastgoed-adviesbureau ‘Spring op Groen’ de opdracht gegeven de woninggegevens van het totale woningbezit te controleren. Voor een groot deel van de woningen moeten bovendien energielabels worden opgesteld. Per wooncomplex worden verschillende woningen bezocht door de ingeschakelde EPA-adviseurs (Energie-Prestatie-Adviseurs).

Wordt mijn woning bezocht?
Niet elke woning hoeft bezocht te worden. Via een brief informeren wij u als uw woning bezocht wordt. In deze brief staat dan aangegeven hoe wij een afspraak met u inplannen. De EPA-adviseurs komen nooit onaangekondigd bij u langs.

Waarom deze woningopnames?
Wij zijn bezig onze basisgegevens van onze woningen te controleren en actualiseren.Het gaat daarom om maatvoeringen ten behoeve van onze onderhoudsbegroting en marktwaardebepaling, actualisatie van onze woningdata ten behoeve van de woningwaardering, controle en actualisatie van de woningplattegronden en de bepaling van het energielabel voor onze woningen.

Wat is een energielabel?
Een energielabel laat door middel van een letter (A t/m G) zien hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast wordt ook de energie-index van de woning bepaald. Dit is een uitgebreide rekenmethode die nog exacter de energiezuinigheid van de woning weergeeft. Voor meer informatie over nut en noodzaak van energielabels kunt u een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl/woningen.

Wat wordt er precies gedaan?
Tijdens het woningbezoek wordt de woning opgemeten en de woninggegevens gecontroleerd. Om het energielabel en de energie-index te kunnen bepalen wordt er gekeken naar de gevel, ramen, vloeren, daken en installaties in de woning, zoals de verwarmingsinstallatie en voorzieningen voor ventilatie. De EPA-adviseur van Spring op Groen maakt ook een paar foto’s van de installaties en de constructie van de woning. Er worden geen foto’s gemaakt van privé-eigendommen.

Heeft vragen?
Dan vernemen wij deze uiteraard graag. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur op telefoonnummer 0174 293 650 of per e-mail info@wonenwateringen.nl.

 

« terug