Ga direct naar de inhoud.

Wonen Wateringen zoekt een afspraakje met partners-in-onderhoud

foto Wonen Wateringen zoekt een afspraakje met partners-in-onderhoud

Wonen Wateringen renoveert in de periode 2016-2022 in totaal 530 woningen in Wateringen en Kwintsheul. Voor deze renovatie en het planmatig onderhoud van deze woningen zoekt Wonen Wateringen partners. Onder het motto 'Wonen Wateringen is op zoek naar een eerste afspraakje' organiseert Wonen Wateringen op dinsdag 10 november vanaf 16.00 uur in WestlandTheater de Naald te Naaldwijk een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde partijen. 

Anders dan gebruikelijk binnen de bouwwereld kiest Wonen Wateringen niet voor een traditionele openbare aanbesteding. "Bij traditioneel aan- en uitbesteden draait in het huidige sentiment eigenlijk alles om de laagste prijs," licht André van den Berg, directeur-bestuurder van Wonen Wateringen toe. "Wij geloven echter in een andere aanpak. Wij zoeken naar een optimale samenwerking met ketenpartners en denken dat het mogelijk is om betere resultaten te behalen door onze partners meer ruimte en verantwoordelijkheid te geven."

Eerste afspraakje
Bij deze visie past volgens de directeur-bestuurder van Wonen Wateringen een andere manier van partnerselectie. Onder het motto 'Wonen Wateringen is op zoek naar een eerste afspraakje' hebben potentiële partners recent een uitnodiging ontvangen om zich aan te melden voor een informatiebijeenkomst in WestlandTheater De Naald op dinsdag 10 november. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Wonen Wateringen haar visie op en verwachtingen van ketensamenwerking. Daarnaast wordt ingegaan op de voorbereidingen en ideeën voor het uitvoeren van strategisch onderhoud, evenals op de selectieprocedure. Bedrijven of combinaties van bedrijven, die na de informatiebijeenkomst geïnteresseerd zijn, kunnen zich vervolgens tot 26 november aanmelden om deel te nemen aan de selectieprocedure. Op 3 december worden deze partijen in de gelegenheid gesteld om zichzelf en hun kijk op ketensamenwerking te presenteren aan een door Wonen Wateringen samengestelde commissie. "Met vier of vijf partijen, waarmee het klikt, gaan we vervolgens twee weken later in dialoog om uitgebreider met elkaar kennis te maken," aldus Van den Berg. "Uiteindelijk blijven er één of twee gegadigden over, waarmee we in overleg gaan over een eerste project van circa 40 woningen."

Ondersteuning door Bouwend Nederland
Wonen Wateringen wordt bij dit baanbrekende initiatief, waarbij wordt afgeweken van het principe van traditionele aan- en uitbesteding, actief ondersteund door Bouwend Nederland, Uneto VNI in samenwerking met Pure Birds en Wubben-Chan architecten. Deze partijen zetten hun expertise en netwerken in om Wonen Wateringen en de ketenpartner(s) te begeleiden en te ondersteunen om een slim en duurzaam bouwproces te realiseren, dat aantoont dat er een gezonder en rendabeler verdienmodel voor consortia en ketenpartners mogelijk is. Aanmelden of meer informatie over het selectieproces: www.wonenwateringen.nl/eersteafspraakje.

« terug