Ga direct naar de inhoud.

Wonen Wateringen vraagt maar 1% huurverhoging!

Ook dit jaar vraagt Wonen Wateringen voor al haar sociale huurwoningen één zelfde huurverhoging: 1%. Met deze beperkte huurverhoging wil Wonen Wateringen haar bewoners zoveel mogelijk ontzien en de huren voor hen betaalbaar houden.

Inkomensafhankelijke huurverhoging
Tegelijkertijd vinden wij ook dat we van de hogere inkomens iets extra’s mogen vragen. Wonen Wateringen gaat per juli 2018 dan ook voor de eerste keer de inkomensafhankelijke huurverhoging toepassen. Deze inkomensafhankelijke huurverhoging mogen we alleen vragen aan huishoudens met een inkomen hoger dan € 41.056,-. Om te weten aan wie we deze huurverhoging mogen vragen, hebben wij de huishoudverklaringen opgevraagd bij de Belastingdienst. Op basis van deze verklaring kunnen wij zien of uw inkomen hoger of lager is dan € 41.056,-. Wij zien dus niet wat uw inkomen precies is!

Slechts een beperkte groep (11%) krijgt de inkomensafhankelijke huurverhoging
Op basis van de ontvangen huishoudverklaringen gaan wij bepalen wie een inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt en wie niet. Alleen als uw:
-       inkomen hoger is dan € 41.056,-;
-       uw huishouden uit minder dan vier personen bestaat;
-       er niemand in uw huishouden de pensioengerechtigd leeftijd heeft bereikt;
mogen wij de inkomensafhankelijke huurverhoging toepassen.
De verwachting is dat wij dit bij ongeveer 11% van onze sociale huurwoningen mogen vragen.

Wanneer weet ik of ik een inkomensafhankelijke huurverhoging krijg? 
In de laatste week van april (voor 1 mei) sturen wij u (per post) het jaarlijkse huurverhogingsvoorstel toe. Hierin ziet u met hoeveel uw huur wordt verhoogd per 1 juli 2018. Tot dat moment hoeft en kunt u niets doen.

Klopt er iets niet ? Wacht onze brief van eind april af.
Heeft de Belastingdienst niet de juiste gegevens? Of is er inmiddels iets veranderd? Of denkt u dat u niet in aanmerking komt voor een inkomensafhankelijke huurverhoging? Wacht dan af tot u eind april onze  brief over de huurverhoging krijgt. In de brief leest u hoeveel de huur voor u stijgt. U leest ook hoe u bezwaar kunt maken als u van mening bent dat u een onterechte inkomensafhankelijke huurverhoging krijgt.

Wilt u meer informatie?
Lees meer over de huurverhoging op de website van de Rijksoverheid of neem contact met ons op.

« terug