Ga direct naar de inhoud.

Wonen Wateringen verwelkomt 550 nieuwe huurders met feestelijk pakketje

foto Wonen Wateringen verwelkomt 550 nieuwe huurders met feestelijk pakketje

Met de overhandiging van een feestelijk pakketje verwelkomde directeur-bestuurder Ferry van der Pal en huurdersorganisatielid Marianne Hulzing de eerste van honderden nieuwe huurders van Wonen Wateringen. De Westlandse corporatie neemt per 1 april 550 woningen van Vestia over. Het gaat om huurwoningen in Naaldwijk en Honselersdijk. Daarmee groeit het bezit van Wonen Wateringen naar ruim 2600 wooneenheden.

Vestia wil zich meer concentreren op haar vier kerngemeenten: Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Wonen Wateringen is een van de collega-corporaties die een deel van het bezit hebben overgenomen. Ook Arcade, de Wassenaarsche Bouwstichting en Wonen Midden-Delfland nemen een groot aantal woningen in het Westland over. ‘De woningnood in het Westland is nog altijd heel groot. Er is vooral een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. Met deze overname dragen we eraan bij dat dit aantal behouden blijft voor sociale huur’, zegt directeur-bestuurder Ferry van der Pal.

Persoonlijk contact
De directeur-bestuurder van Wonen Wateringen kreeg op 24 maart de - coronaproof - eer om symbolisch alle nieuwe huurders te verwelkomen. De nieuwkomers hebben een duurzaam welkomstpakketje ontvangen met onder andere thee, koffie en wat lekkers. Mevrouw Koornneef, huurder in Honselersdijk, ontving het eerste pakketje uit handen van Marianne Hulzing, lid huurdersorganisatie Huurders Wonen Wateringen en Ferry van der Pal. ‘Persoonlijk contact met onze huurders staat voorop bij Wonen Wateringen. Daar hechten we aan, zeker bij de komst van nieuwe huurders. Maar in deze uitzonderlijke situatie hebben we onze nieuwe huurders niet welkom kunnen heten op de manier waarop we dat anders hadden gedaan’, legt Van der Pal uit.

Zonnebloemzaadjes
Ook de bestaande huurders van Wonen Wateringen zijn niet vergeten. Zij ontvangen een blikje met zonnebloemzaadjes. Van der Pal: ‘We zijn blij met de groei van ons bezit. Maar we willen onze huidige huurders graag de verzekering meegeven dat ook in een groeiende organisatie onze dienstverlening op peil blijft.’

« terug