Ga direct naar de inhoud.

Wonen Wateringen sluit jubileumjaar af met Winter Wonderland

foto Wonen Wateringen sluit jubileumjaar af met Winter Wonderland

Op 5, 6 en 7 februari liet de Oranjewijk in Wateringen een ouderwets winters beeld zien. Compleet met een heuse ijsbaan, een koek-en-zopietent en een arrenslee, al moest die het met wielen doen bij gebrek aan echte sneeuw. Met 'Winter Wonderland' sloot Wateringen Wonen het 100-jarig jubileum op een originele manier af. Zelfs Koning Winter werkte nog mee: met temperaturen rond het vriespunt waren vooral donderdag en vrijdag echt winterse dagen. Met ruim 500 bezoekers kan de jubilerende woningcorporatie terugkijken op een geslaagd evenement.

'We hebben het jubileum op een bijzondere manier geopend en we willen het ook weer op een bijzondere manier afsluiten', verwees directeur-bestuurder André van den Berg naar de start van de festiviteiten in februari 2014. Toen hield de Wateringse woningcorporatie een seminar voor direct betrokkenen.

Drie dagen lang kreeg het terrein op de hoek van de Emmastraat, Wilhelminastraat en Julianastraat een winterse facelift. Voor het eerst deze winter kon er worden geschaatst, op een kunstijsbaantje. De kleintjes hadden hun handen vol aan de springkussen-winterbaan en met een koek-en-zopietent met rookworst en erwtensoep én entertainment bleef de stemming allesbehalve onder nul. Elke dag was bestemd voor een andere doelgroep: de stakeholders op donderdag 5 februari (met als onderwerp 'Samenwerken doe je zó'), de Oranjewijkbewoners op vrijdag 6 februari en alle huurders op zaterdag 7 februari.

Startsein afronding Oranjewijk

Het Winter Wonderland kreeg ook nog een officieel tintje mee. Op donderdag opende Jan Kleyberg, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Wonen Wateringen, het feest met een toespraak. Op vrijdag werd de eerste steen gelegd door mevrouw Nel Bosman, een van de bewoners, voor het Hof van Oranje aan de Julianastraat. Dat is tevens de aftrap voor de afronding van de Oranjewijk. In 2008 is een begin gemaakt met de herinrichting van de wijk. Op het bouwprogramma staan nog een Je Eigen Huis Bouw Je Zelf-project aan de Julianastraat en een project met drie-onder-één-kapwoningen aan de Willem III-straat. In totaal kon Wonen Wateringen tijdens de afsluiting van het eeuwfeest in drie dagen tijd circa ruim 500 gasten verwelkomen. Die waren zonder uitzondering aangenaam verrast door het event.

« terug