Ga direct naar de inhoud.

Wonen Wateringen ontwikkelt 44 appartementen

Wonen Wateringen en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) tekenen overeenkomst voor 44 appartementen binnen het deelplan Rijnvaart te ‘s-Gravenzande.

Overeenkomst getekend
Wonen Wateringen en Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 44 appartementen in het deelplan Rijnvaart. De appartementen worden verdeeld over twee gebouwen met vier bouwlagen (begane grond en drie verdiepingen). Beide gebouwen zijn voorzien van een lift en bieden naast een privé buitenruimte aan de woning een eigen berging op de begane grond. Alle 44 appartementen zullen als sociale huurwoningen aangeboden worden.

Uitbreiding buiten Wateringen en Kwintsheul
Dit is het eerste project dat Wonen Wateringen gaat realiseren buiten de kernen Wateringen en Kwintsheul. Vanwege de grote behoefte aan extra sociale huurwoningen in heel Westland gaat Wonen Wateringen deze nieuwbouw verzorgen. 
“Nieuwbouw is niet alleen nodig in de kernen waar Wonen Wateringen al actief is,” aldus Marja Duiverman, bestuurder a.i. Wonen Wateringen. Marja Duiverman: “In de komende jaren worden wij ook een belangrijke speler in de rest van Westland. Over de gehele gemeente genomen zijn maar liefst 1500 extra sociale huurwoningen nodig. Dat is heel veel. Wij willen aan die behoefte bijdragen.” 

Deelplan Rijnvaart
Rijnvaart maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark en is na Dijckerwaal en Vlindertuin het derde deelplan dat in ontwikkeling gaat. Het plan biedt ruimte aan zo'n 300 woningen met een groene en waterrijke zone door de woonwijk. Deze groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is. 

Rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, maar ook appartementen in zowel koop als sociale huur vormen straks het nieuwe woongebied Rijnvaart. 

Duurzaam woongebied
Een ecologische zone doorkruist straks het gebied Rijnvaart waardoor een groene omgeving ontstaat die diverse dier- en plantsoorten herbergt. Daarnaast is Rijnvaart het eerste deelgebied waar aardgasvrij gebouwd gaat worden. 

Aardgasvrij
Rijnvaart is het eerste deelgebied dat volledig aardgasvrij gerealiseerd wordt. De woningen van dit project worden aangesloten op het warmtenet van HVC. De toepassing van aardwarmte levert een aanzienlijke bijdrage aan de transitie naar een Nederland, waarin we het gebruik van aardgas steeds meer afbouwen. Het aansluiten van Rijnvaart op het warmtenet van HVC betekent een forse verduurzaming. De duurzame warmte wordt lokaal gewonnen. Heet water wordt opgepompt uit diepere grondlagen. Dit gebeurt zo'n 2 tot 3 kilometer onder de grond. Na gebruik komt het afgekoelde water weer terug de aarde in zodat deze weer kan worden verwarmd. Een gesloten cirkel dus die gebruik maakt van een natuurlijke bron: aardwarmte.

Inschrijven project 
Inschrijven voor dit project is nu nog niet mogelijk. “Wel wijzen wij de geïnteresseerden erop dat het alleen mogelijk is om te reageren op huurwoningen als ze ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. 

Inschrijven kan via: www.woonnet-haaglanden.nl/inschrijven. Of loop even langs in de Wonen Wateringen Winkel aan de Dorpskade in Wateringen. 
Te zijner tijd verschijnen de woningen op  www.wonenwateringen.nl/huurwoning/aanbod

« terug