Ga direct naar de inhoud.

Welke keuzes maakten onze huurders tijdens Wonen Wateringen gaat buurten

foto Welke keuzes maakten onze huurders tijdens Wonen Wateringen gaat buurten

Net als in andere jaren heeft Wonen Wateringen een serie bewonersavonden georganiseerd in mei 2016. De corporatie gebruikt de bewonersavonden om huurders mee te nemen in de beleidskeuzes die zij moet maken. De 144 huurders die aanwezig waren tijdens deze avonden, kregen ook zelf de gelegenheid om hun keuzes aan te geven.

De bewonersavonden zijn bedoeld om meer zicht te krijgen op de wensen van huurders. Dat leverde elke avond weer uiteenlopende vragen op. ‘Waarom verkoopt Wonen Wateringen geen goedkope huurwoningen om er goedkope woningen voor terug te bouwen? Komen er nog zonnepanelen op onze woningen? En wat is eigenlijk het energielabel van onze huurwoning?’ De avonden maakten duidelijk dat de ‘klanten’ van Wonen Wateringen te spreken zijn over hun huurbaas. Aan het begin van de avond vroeg discussieleidster Astrid Feiter (bekend als ‘mevrouw de voorzitter’) de aanwezigen een cijfer te geven. De aanwezige bezoekers gaven een gemiddeld rapportcijfer van een 8.

Keuzes maken
Tijdens de avonden confronteerde directeur bestuurder André van den Berg de bezoekers met de noodzaak dat Wonen Wateringen keuzes moet maken. Een keus voor het een gaat ten koste van het ander, is de consequentie van de beperkte financiële middelen. Als afsluiting van elke avond mochten de bezoekers zelf bepalen voor welke thema’s zij geld willen reserveren. Daarvoor werd als ludiek item een portemonnee met vijf Wonen Wateringen munten uitgereikt. Het hoogst bij de de avonden scoorde betaalbaarheid, gevolgd door kwaliteit, leefbaarheid (prettige wijken), beschikbaarheid, duurzaamheid en zorg- en welzijns- en gemaksdiensten. Een totaaloverzicht alsmede de verdeling per wijk is te downloaden onder aan deze pagina of te bekijken in de Wonen Wateringen Winkel aan de Dorpskade 25 te Wateringen.

Downloads met meer informatie