Ga direct naar de inhoud.

Voltooiing De Zonneberg nadert: bewoners sparen alles op voor inrichting

foto Voltooiing De Zonneberg nadert: bewoners sparen alles op voor inrichting

De oplevering van project De Zonneberg in Wateringenkomt steeds dichterbij. Eind maart werd de hoogste punt bereikt van het kleinschalige nieuwbouwcomplex. Het biedt 31 appartementen met woonbegeleiding voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. Om geld op te halen voor de inrichting van gemeenschappelijke ruimtes zijn al diverse creatieve activiteiten georganiseerd. Extra sponsoren blijven van harte welkom!

De toekomstige bewoners en hun ouders richten met elkaar drie groepshuiskamers en keukens in. Ook komt er een gemeenschappelijke tuin. Erna Jansen-Ballering, moeder van Patrick, vertelt: ‘We willen van dit huis een echt thuis maken voor de bewoners. Met een warme uitstraling, maar ook mooie nieuwe meubels die goed tegen een stootje kunnen en makkelijk schoon te maken zijn. Een ongeluk zit nou eenmaal in een klein hoekje.’ Verder is er al flink gespaard voor praktische zaken als servies, bestek, (grote) pannen, koelkasten, een vriezer. Alles berekend op 31 bewoners.

Het is begrijpelijk dat voor de inrichting een aardig bedrag nodig is. ‘En dan hebben we over de tuin nog niet gesproken’, voegt Erna toe. Dus bedachten zij en andere familieleden verschillende vrolijke sponsoractiviteiten. Lokale ondernemers, tuinders uit Westland en fanatieke deelnemers doneerden daardoor samen al een mooi bedrag en nieuwe huishoudelijke spullen. De nieuwe bewoners zijn er ontzettend blij mee!

Erna heeft berekend dat nog ongeveer 20.000 euro nodig is en hoopt daarom nog meer mensen enthousiast te maken om mee te doen. ‘We hebben bijvoorbeeld nog geld nodig om picknickbanken, beplanting en een robuuste loungebank voor in de tuin te kunnen kopen. Ook een hovenier voor de tuininrichting zou enorm welkom zijn.’ Zo kan de wens van alle bewoners om op deze plek helemaal thuis te komen in vervulling gaan.

Wilt u ook een donatie doen of meehelpen om De Zonneberg helemaal af te maken? U kunt contact opnemen met Erna via 06-29320114 of ernajansenballering1962@gmail.com.

Over project De Zonneberg

De Zonneberg is ontwikkeld vanuit een initiatief van ouders, Stichting Philadelphia en Wonen Wateringen. De appartementen zijn uitgerust met diverse technische oplossingen voor zorgondersteuning. Er zal 24/7 woon- en zorgbegeleiding aanwezig zijn. De voltooiing van de bouw wordt verwacht in het najaar van 2021. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd.

« terug