Ga direct naar de inhoud.

Toekomstige bewoners van nieuwbouwproject De Bieb nemen een eerste kijkje in hun woning in Kwintsheul

foto Toekomstige bewoners van nieuwbouwproject De Bieb nemen een eerste kijkje in hun woning in Kwintsheul

Waar in Kwintsheul veel mensen ooit hun boeken leenden aan de Leeuwerik, verrijst nu appartementencomplex De Bieb. In het complex komen 21 huurwoningen voor jongeren. De bouw van het project is in de afrondende fase en alle woningen zijn verhuurt.

Nadat in februari 2017 de eerste paal van nieuwbouwproject De Bieb was geslagen door wethouder Rijneveen is er op de bouwlocatie aan de Leeuwerik in Kwintsheul hard gewerkt. Nu tien maanden later is het wooncomplex bijna gereed voor oplevering.

Toekomstige bewoners
“We hopen dat we in het eerste kwartaal van 2018 de sleutel aan de eerste bewoners kunnen overhandigen”, aldus Marianne Levering, manager Wonen van Wonen Wateringen. Op woensdag 20 december en donderdag 21 december hebben de toekomstige bewoners van nieuwbouwproject De Bieb voor het eerst een kijkje mogen nemen in hun toekomstige woning. “Wij organiseerden een tweetal kijk- en meetmiddagen. Tijdens deze middagen hebben de toekomstige bewoners een kijkje mogen nemen in hun nieuwe woning en de gelegenheid gehad om bijvoorbeeld maten op te meten voor meubels, gordijnen enzovoort. Het geeft altijd een goed gevoel om ze zo trots door hun woning te zien lopen”, aldus Marianne Levering.

Woonruimte in Kwintsheul
“Voor jongeren viel het niet altijd mee om geschikte woonruimte in Kwintsheul te vinden. Zeker niet als je de voorkeur geeft aan nieuwbouw. Wij zijn erg trots dat wij zo’n mooi project hebben mogen realiseren in Kwintsheul”, aldus Marianne Levering.

« terug