Ga direct naar de inhoud.

Rijnvaart: ons eerste project buiten Wateringen en Kwintsheul!

foto Rijnvaart: ons eerste project buiten Wateringen en Kwintsheul!

In 's-Gravenzande ontstaat het hele nieuwe woongebied Rijnvaart, dat deel uitmaakt van de gebiedsontwikkeling Waelpark door Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW). Na Dijkckerwaal en Vlindertuin is dit het derde deelplan dat in ontwikkeling is. Met ruimte voor zo'n 300 woningen met grote diversiteit aan architectuur: rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen in zowel de koop- als sociale huursector.

Woningen bouwen in Westland
Wonen Wateringen speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van Rijnvaart. Wij starten in de zomer van 2019 met de bouw van 44 driekamerappartementen en verzorgen hiermee voor het eerst in ons bestaan ook woningen buiten Wateringen en Kwintsheul. "Dat doen we omdat er maar liefst 1500 extra sociale huurwoningen nodig zijn in Westland", aldus interim-bestuurder Marja Duiverman. "Wij willen bijdragen aan die behoefte en breiden ons werkgebied daarom uit."

Volop natuur en aardgasvrij
De nieuw te bouwen woningen komen in twee gebouwen van vier lagen met lift, een royaal balkon en een berging. Bijzonder is dat het een duurzaam woongebied wordt met veel groen en water. Een ecologische zone doorkruist het gebied waardoor plant- en diersoorten volop de ruimte krijgen. Daarnaast is Rijnvaart ook het eerste deelgebied waar aardgas straks niet nodig zal zijn. "Dit pas dus allemaal heel mooi bij onze ambities. Want natuur in je directe omgeving maakt wonen plezieriger én we hebben als woningcorporatie de opdracht om onze woningen aardgasvrij te maken", licht Marja Duiverman toe. De woningen van dit project worden aangesloten op het warmtenet van HVC. In de toekomst wil HVC deze warmte lokaal winnen door heet water op te pompen uit diepe grondlagen, tot wel twee tot drie kilometer onder de grond. Na gebruik stroomt het afgekoelde water de aarde weer in waar het opnieuw wordt opgewarmd.

Heeft u interesse?
Op dit moment is het nog niet mogelijk om in te schrijven op een appartement in Rijnvaart. Wél kunt u zich hierop alvast voorbereiden door ervoor te zorgen dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. Dit kan via www.woonnet-haaglanden.nl/inschrijven of door even langs te lopen in de Wonen Wateringen Winkel aan de Dorpskade in Wateringen. Zodra het mogelijk is om op een appartement in te schrijven verschijnt het aanbod op www.wonenwateringen.nl/huurwoning/aanbod.
 

« terug