Ga direct naar de inhoud.

Opening nieuwbouwproject De Bieb te Kwintsheul

foto Opening nieuwbouwproject De Bieb te Kwintsheul

Waar in Kwintsheul veel mensen ooit hun boeken leenden aan de Leeuwerik is op 8 februari 2018 appartementencomplex De Bieb feestelijk geopend. Op deze dag onthulden wethouder Rijneveen, gemeente Westland, en Marja Duiverman, interim bestuurder Wonen Wateringen, het logo op het complex. De bewoners hebben gezamenlijk de eerste boom geplant. Deze handelingen markeerden de officiële start van de oplevering van de 21 huurappartementen.

Dit heuglijke feit heeft Wonen Wateringen met de bewoners, omwonenden en direct betrokkenen bij de ontwikkeling en realisatie van dit mooie project gezamenlijk gevierd in de speciale feesttent op de locatie aan de Leeuwerik in Kwintsheul.

Mooie aanvulling kern Kwintsheul
Appartementencomplex De Bieb is een mooie aanvulling voor de kern Kwintsheul en de vitaliteit. “Voor jongeren viel het niet altijd mee om geschikte woonruimte in Kwintsheul te vinden. Zeker niet als je de voorkeur geeft aan nieuwbouw. Wij zijn erg trots dat wij zo’n mooi project hebben mogen realiseren in Kwintsheul”, aldus Marja Duiverman, interim bestuurder Wonen Wateringen. Op 8 februari 2018 hebben de bewoners hun symbolische sleutel in ontvangt genomen. Op maandag 12 februari 2018 vindt de officiële sleuteluitreiking plaats.

Volgend project
“We kijken uit naar het volgende project”, aldus Marja Duiverman. “Het kan ons niet snel genoeg gaan en we hameren er voortdurend op dat in de kaderstelling vanuit gemeente Westland condities moeten worden geschapen. Vandaar het Convenant ‘Gaten dichten in Haaglanden’, dat op 21 december 2017 is getekend door 23 partijen. Het Convenant heeft wee belangrijke doelen: het behoud van de sociale voorraad (o.a. door het sociaal houden van bezit van met name Vestia) en realisatie van voldoende sociale nieuwbouwwoningen. "Een volgend woningbouwproject in Kwintsheul is wat ons betreft gericht op de doelgroep senioren. Als senioren verhuizen ontstaat er namelijk een doorstroom keten van verhuizingen en dat is goed voor de volkshuisvesting", aldus Marja Duiverman.

« terug