Ga direct naar de inhoud.

Ons onderhoudsbeleid voor de AGPO ketels aangepast

In een uitzending van het tv-programma Kassa is aandacht besteed aan de cv-ketels van het merk Agpo (type Ferrolli). In een aantal woningen van Wonen Wateringen hangen deze ketels die in deze uitzending genoemd zijn. Deze huurders hebben van ons in maart een persoonlijke brief ontvangen met nadere informatie hierover (link eerder bericht). Wij hebben ons er in de afgelopen weken verder in verdiept en besloten om ons onderhoudsbeleid ten aanzien van deze cv-ketels aan te passen.

Aangepast onderhoudsbeleid
Wij zijn ons bewust dat dit nieuws over de Agpo ketels een gevoel van onveiligheid teweeg brengt bij huurders. Wij willen dan ook het risico niet nemen dat er daadwerkelijk ongelukken kunnen gebeuren die onze huurders schade en leed zouden kunnen toebrengen. Ondanks het feit dat deze ketels goed worden onderhouden, hebben wij besloten om ons onderhoudsbeleid erop aan te passen.

De maatregelen
De volgende maatregelen die wij nu gaan nemen zijn:

  • We vervangen de Agpo cv-ketels 2 jaar eerder dan gepland, zodat medio 2021 deze cv-ketels allemaal zijn vervangen.
  • We voeren voor dit type cv-ketels vanaf dit jaar een jaarlijkse onderhoudsbeurt uit in plaats van een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt tot het moment van vervanging.

Dit vergt voorbereiding
We zijn nu bezig met de voorbereiding van de planning en de aanbesteding. Dit kost tijd, omdat het in totaal gaat om circa 400 cv-ketels die binnen 2 ½ jaar vervangen moeten worden. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij installatiebedrijven en de toelevering van de materialen hopen wij dit jaar nog circa 150 ketels te kunnen vervangen.

Informeren huurders persoonlijk
Zodra de voorlopige planning bekend is informeren wij alle betrokken huurders persoonlijk wanneer hun cv-ketel wordt vervangen en/of deze een extra onderhoudsbeurt krijgt. Twijfelt u of het onderhoud bij uw ketel tijdig is uitgevoerd, dan kunt u uiteraard contact opnemen met Energiewacht (088-555 3000).

Heeft u vragen?
U kunt ons bereiken per telefoon 0174-293650 onder kantoortijden van ma t/m do van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur of stuur ons een email info@wonenwateringen.nl

« terug