Ga direct naar de inhoud.

Nieuwe website Woonnet Haaglanden

Op 5 september ging om 12 uur de nieuwe website van Woonnet Haaglanden online. Deze vervangt de huidige website waarop woningzoekenden zich kunnen inschrijven voor een corporatiewoning binnen Haaglanden. “De nieuwe website is rustig en eigentijds met duidelijke icoontjes en veel foto’s”, vertelt Ruben Henderiks, projectleider namens Sociale Verhuurders Haaglanden.

De website is uitgebreid getest door woningzoekenden, hierbij kreeg de website gemiddeld een acht als rapportcijfer. Ook de woningcorporaties en het klantenpanel van Woonnet Haaglanden gaven hun feedback. Aan de hand van alle tips is de website de afgelopen maanden afgestemd op de wensen van de doelgroep. Het verschil tussen de huidige en de nieuwe website is groot. Voor bezoekers van de website is het straks makkelijker om in te loggen of in te schrijven. Woningzoekenden kunnen alle woningen bekijken of een selectie maken die voldoet aan hun profiel en woonwensen.

Een verschil tussen de nieuwe en de huidige website is dat de nieuwe website er een stuk rustiger uitziet door het gebruik van minder tekst en meer afbeeldingen. Ook heeft de website een responsive design waardoor die goed werkt op smartphones en tablets. De corporaties kunnen veel meer foto’s van de woningen laten zien. Daarnaast bevat de nieuwe website tijdbesparende elementen. Woningzoekenden kunnen straks zelf bestanden uploaden via ‘Mijn documenten’. Voorbeelden hiervan zijn inkomensverklaringen, een uittreksel uit het bevolkingsregister of een verhuurdersverklaring. Een ander groot verschil is dat woningzoekenden voordat zij reageren op een woning, zien op welke positie zij op dat moment zouden eindigen. Daardoor kunnen ze beter hun kansen inschatten.

Vanaf 28 augustus om 16:00 uur kunnen woningzoekenden alvast kennis maken met de nieuwe website via een e-learningspel. Dit spel is te vinden op de tijdelijke website www.woonnet-haaglanden.nl. Door de overgang naar de nieuwe website staan er tussen 28 augustus en 5 september geen woningen geadverteerd op de website.

Binnen Sociale Verhuurders Haaglanden werken alle 15 corporaties in de regio Haaglanden beleidsmatig samen. Hun woningaanbod is te vinden op www.woonnet-haaglanden.nl. Meer informatie over de ontwikkelingen rondom de nieuwe website is te vinden op www.woonnet-haaglanden.nl en op www.socialeverhuurdershaaglanden.nl

« terug