Ga direct naar de inhoud.

Meer informatie over de huurverhoging

Voor 1 mei ontvangt u van Wonen Wateringen de brief over huuraanpassing per 1 juli 2017.
Hierin vindt u de verhoging die per 1 juli van dit jaar voor u geldt.

De huurverhoging per 1 juli 2017
De overheid bepaalt met welk percentage we de huur maximaal mogen verhogen. Dit jaar is de huurverhoging maximaal 2,8%. Wonen Wateringen kiest voor een lager percentage.

Evenals als vorig jaar is de huurverhoging voor iedereen hetzelfde: 0,9%.
Wonen Wateringen maakt geen gebruik van het maximaal toegestane huurverhogingspercentage en blijft met een huurverhoging van 0,9% onder dit percentage. Ook maken we dit jaar geen gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging.

Waarom een huurverhoging?
Reden dat we een huurverhoging doorvoeren, is dat het ook voor ons van belang is om ons huishoudboekje op orde te houden. De huurverhoging is nodig om onze woningen te kunnen blijven onderhouden, (op termijn) renovaties uit te voeren en nieuwe woningen te bouwen.

Bezwaar huurverhoging
U kunt bezwaar maken tegen de voorgestelde verhoging. We raden u wel aan om eerst te controleren of uw bezwaar kans van slagen heeft. U kunt bijvoorbeeld geen bezwaar maken op grond van technische gebreken aan uw woning. De huurverhogingscheck doet u op www.huurcommissie.nl.

Informatie over de verhoging en bezwaarmogelijkheden vindt u op deze sites. U kunt tot 1 juli 2017 een bezwaarschrift bij ons indienen.

Regels huurverhoging van Rijksoverheid

Informatie huurverhoging van de Huurcommissie

« terug