Ga direct naar de inhoud.

Jubilerend Wonen Wateringen vraagt 2100 huurders op de koffie

foto Jubilerend Wonen Wateringen vraagt 2100 huurders op de koffie

Een drukte van belang is het bij Wonen Wateringen, 's morgens vroeg aan de Dorpskade in Wateringen. Al direct na tien uur hebben enkele tientallen huurders gehoor gegeven aan de uitnodiging om een kopje koffie te komen drinken. De Wateringse woningcorporatie heeft iets te vieren: het 100-jarig bestaan. Reden voor Wonen Wateringen om de 'Koekje-erbij’-weken te organiseren. Elke huurder kan nog tot en met donderdag 1 mei langs komen voor koffie met een koekje erbij in Koffiehuis Oranje, zoals de Wonen Wateringen Winkel tijdelijk heet.

Als het eerste uur van de ‘Koekje erbij’- weken is verstreken, hebben de medewerkers van Wonen Wateringen al 120 huurders van koffie of thee voorzien. De opkomst verrast ook de corporatie zelf. 'Hoog bezoek' is er ook: van wethouder Mohamed el Mokaddem van gemeente Westland. Ook voor hem is er koffie, maar hij moet eerst aan het werk: het eerste jubileumkoekblik overhandigen aan huurder Piet de Bruyn.

Dat het de heer De Bruyn is die door de wethouder naar voren wordt gehaald, is niet toevallig. Hij woont al zijn hele leven in een woning van Wonen Wateringen. 'En met veel plezier. Wonen Wateringen is een geweldige corporatie, ze staan altijd voor ons klaar', voegt hij eraan toe, als hij trots met de wethouder op de foto gaat. Hij is geboren in Oranjewijk in Wateringen en woont tegenwoordig aan de Reiger in Kwintsheul, samen met zijn echtgenote. Ook de wethouder is goed bekend in Oranjewijk. Hij groeide er op en zag de vooroorlogse wijk veranderen in een moderne nieuwbouwwijk, die nog steeds de charme van toen heeft behouden.

Grote betekenis

Wonen Wateringen is in 1914 opgericht, in het kielzog van veel andere corporaties die aan het begin van de vorige eeuw in Nederland ontstonden. De 'Wateringsche Bouwvereeniging', de voorloper van de huidige organisatie, is in Wateringen en Kwintsheul van grote betekenis geweest. In een eeuw tijd zijn 2100 woningen gebouwd. Van elke vijf inwoners van Wateringen en Kwintsheul wonen er twee in een van die woningen. Van de andere drie zullen er één of twee in een woning hebben gewoond of dat alsnog gaan doen. Ondanks de stagnatie op de woningmarkt heeft Wonen Wateringen ook de laatste jaren nieuwe woningen gerealiseerd. Onderhand wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van Oranjewijk.

Informatie over nieuwbouw

Dichtbij de huurders staan is altijd het kenmerk geweest van Wonen Wateringen. Om die reden worden de huurders nauw betrokken bij het 100-jarig jubileum. Daarom worden alle huurders persoonlijk ontvangen tijdens de viering in het kader van de ‘Koekje erbij’-weken. Die zijn niet alleen bedoeld voor een onderonsje, de bewoners kunnen ook meer informatie krijgen over de laatste nieuwbouwplannen in Oranjewijk of zich zelfs al inschrijven. Koffiedrinken kan nog tot en met donderdag 1 mei: op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. 

« terug