Ga direct naar de inhoud.

Feestelijke afsluitingsbijeenkomst tweede project JeEigenHuisBouwJeZelf

foto Feestelijke afsluitingsbijeenkomst tweede project JeEigenHuisBouwJeZelf

Op woensdag 3 september heeft de heer Mohamed el Mokaddem, wethouder gemeente Westland, de bouw van het tweede project JeEigenHuisBouwJeZelf van Wonen Wateringen en Weboma feestelijk afgerond. Deze handeling markeerde officieel de start van de oplevering van de 12 koopwoningen aan de Wilhelminastraat en de 10 huurwoningen aan de Beatrixstraat in Oranjewijk te Wateringen.

Negen maanden eerder

Met het uitvoeren van de eerste sloopwerkzaamheden op 12 december 2013 luidde wethouder Mohamed el Mokaddem de start in van het project 12 koopwoningen, tweede editie JeEigen HuisBouwJeZelf, en 10 huurwoningen in Oranjewijk te Wateringen. Op 3 september heeft de wethouder ook de laatste werkzaamheden uitgevoerd en de bouw van de woningen formeel afgerond. Vanaf 8 september zullen de eerste bewoners de sleutels van hun woning ontvangen.

Laatste werkzaamheden

Dit heuglijke feit werd gevierd samen met de kopers en huurders en de direct betrokkenen bij de ontwikkeling en realisatie van dit unieke project van Wonen Wateringen en Weboma. Aansluitend aan het Oranjewijk Buurtfeest van Wonen Wateringen begon om 18.00 uur het officiële gedeelte met enkele korte toespraken van André van den Berg, directeur Wonen Wateringen, en wethouder Mohamed el Mokaddem. De wethouder memoreerde aan de tijd dat hijzelf in Oranjewijk heeft gewoond en dat hij het een eer vindt om de laatste werkzaamheden te mogen verrichten. Nadat de wethouder het huisnummerbord van Beatrixstraat 11 bevestigd had, was de bouw van de woningen formeel afgerond.

Smoker locomotief

Aansluitend gingen de spiezen op een originele barbecue smoker locomotief en konden de nieuwe buren kennis met elkaar maken onder het genot van de hapjes van de barbecue.

« terug