Ga direct naar de inhoud.

Directeur-bestuurder André van den Berg neemt onder grote belangstelling afscheid van Wonen Wateringen

foto Directeur-bestuurder André van den Berg neemt onder grote belangstelling afscheid van Wonen Wateringen

Na 18 jaar als directeur-bestuurder te hebben gefunctioneerd heeft André van den Berg afscheid genomen van Wonen Wateringen. Hij zwaait af omdat hij dit jaar 65 is geworden. Sinds 1 augustus is zijn rol bij de Wateringse woningcorporatie overgenomen door Cihan Daskapan. Wonen Wateringen eerde de afzwaaiende Van den Berg met een bijeenkomst waarvoor ruim 180 gasten zich hadden aangemeld.

André van den Berg was vóor zijn aantreden als directeur-bestuurder in 1998 al langer actief voor Wonen Wateringen. Zo vervulde hij vrijwilligerstaken en nam hij plaats in het (dagelijks) bestuur. Van huis uit is de inwoner van Wateringen opgeleid in de grafische sector. Hij werkte jarenlang voor de toentertijd bekende drukkerij Ammerlaan in Wateringen. Toen het bedrijf werd overgenomen, kwam de functie van directeur-bestuurder bij Wonen Wateringen op zijn pad.

Maar liefst 180 genodigden waren ingegaan op de uitnodiging van Wonen Wateringen om André van den Berg te komen uitzwaaien. Dat gebeurde in partycentrum Madestein in Den Haag. Daar arriveerde André in het gezelschap van zijn naaste familieleden. In zijn welkomstwoord memoreerde zijn opvolger Cihan Daskapan kort de bijzondere inzet van André voor de corporatie. ‘André is iemand met een hart voor mensen. De mensen waar Wonen Wateringen voor werkt, de mensen waar Wonen Wateringen mee samenwerkt en de mensen die bij Wonen Wateringen werken.’ Aan de hand van korte filmfragmenten werd vervolgens ‘officieel’ teruggekeken op de loopbaan van André van den Berg.

Gezonde woningcorporatie
In achttien jaar tijd transformeerde Wonen Wateringen onder zijn leiding tot een gezonde woningcorporatie, die altijd de belangen van de huurders voorop heeft gesteld. Dat deed hij vaak op een creatieve en onorthodoxe manier. In een tijd van fusies koos de corporatie voor de eigen zelfstandigheid.

Zilveren erepenning gemeente Westland
Die waardering kwam ook van de kant van de gemeente Westland. Het was burgemeester Van der Tak die hem de zilveren erepenning van de gemeente Westland kwam opspelden. De 65-jarige Van den Berg heeft al aangekondigd niet stil te gaan zitten: zo wil hij namens Bouwend Nederland zijn kennis gaan delen met de corporatiesector en staat er nog een thriller van zijn hand op het programma. Met voor hem kenmerkende woorden sloot hij af:'We hebben het met elkaar gedaan. Blijf dat ook doen. Zorg goed voor Wonen Wateringen,'

« terug