Ga direct naar de inhoud.

Een fijne woning voor iedereen

De doorstroming op de woningmarkt heeft aandacht nodig. Vaak blijven mensen in een grote eengezinswoning wonen terwijl de kinderen al lang zijn uitgevlogen. Dat mag, want iedereen bepaalt zelf op welk moment hij of zij wil verhuizen. We merken echter dat mensen vaak al wel nadenken over een andere woning maar dat er drempels zijn om te verhuizen. "Daar willen wij bij helpen", aldus Karen Scherjon, manager Wonen en vastgoedbeheer bij Wonen Wateringen.

"Enerzijds zijn er gezinnen die moeite hebben met het vinden van een ruime woning en anderzijds zijn er ouderen die juist weer graag kleiner willen gaan wonen in een woning zonder trappen", aldus Karen Scherjon. "Met ons 'doorstroombeleid' willen we kijken of we bewoners kunnen ondersteunen en belemmeringen weg kunnen nemen.
Een eengezinswoning wordt vaak naarmate we ouder worden gewoonweg te groot of ongemakkelijk. We bouwen als Wonen Wateringen fijne levensloopbestendige woningen. Maar verhuizen is als je wat ouder bent vaak geen kleinigheidje is. Soms vragen mensen zich ook af wat dat financieel gaat betekenen of weten zij de weg naar een nieuwe woning niet goed te vinden."

Drempels wegnemen
Karen Scherjon: "Wij begrijpen heel goed dat deze belemmeringen kunnen bestaan. Maar wij denken ook dat er oplossingen mogelijk zijn en gaan hierover graag in gesprek met huurders die de wens hebben om te verhuizen. Zo kunnen we ondersteunen bij het inschrijven bij Woonnet Haaglanden, een woning zoeken met een passende huursom, of kijken of er wellicht een mogelijkheid is om tegelijk met die fijne buurman of buurvrouw te verhuizen. Ook zoeken we de samenwerking met andere organisaties die een meer praktische ondersteuning kunnen bieden bij bijvoorbeeld de (voorbereiding op) de verhuizing. Aankomende renovatieprojecten kunnen een goed moment zijn om de stap naar een kleinere woning te willen zetten. "Volgend jaar starten we met het groot onderhoud van project Plan Zuid. In de gesprekken hierover met huurders nemen we dit onderwerp bewust mee."

Voorrang bij woningtoewijzing
Met de gemeente Westland zijn aanvullende afspraken gemaakt omtrent het toewijzen van woningen. Wonen Wateringen mag een deel van haar woningen via Lokaal Maatwerk toewijzen. Dit houdt in dat we aanvullende voorwaarden stellen waardoor woningzoekenden voorrang krijgen bij een woningtoewijzing. Zijn er huurders die kleiner willen gaan wonen waardoor er voor anderen een eengezinswoning vrijkomt, dan krijgen zij voorrang.

Heeft u interesse om kleiner te gaan wonen? En wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Loop gerust eens bij ons binnen in de Wonen Wateringen Winkel of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek!

« terug