Ga direct naar de inhoud.

Bouwbedrijven aanbesteding Bouwstroom Haaglanden bekend

foto Bouwbedrijven aanbesteding Bouwstroom Haaglanden bekend

Door een succesvolle samenwerking tussen twaalf corporaties, waaronder Wonen Wateringen, verrijzen er de komende zes jaar jaarlijks gemiddeld 500 nieuwe sociale huurwoningen in de regio Haaglanden. Op 10 maart 2023 is het voornemen tot gunning aan Boele & van Eesteren (onderdeel van VolkerWessels) en Heddes Bouw & Ontwikkeling (onderdeel van Ballast Nedam) bekend gemaakt.

De winnende bouwbedrijven hebben een product ontwikkeld dat snel te realiseren is en in allerlei variaties kan worden toegepast. Lucas de Boer, bestuurlijke trekker van de Bouwstroom Haaglanden: “Ik ben heel blij dat er goede, duurzame maar ook mooie woningen uit de aanbesteding zijn gekomen, met volop mogelijkheden om de verschijningsvorm aan te passen aan de omgeving waarin ze straks gerealiseerd gaan worden.”

Steun van gemeenten

Er is een groot woningtekort in de regio Haaglanden en het bouwen van nieuwe woningen heeft dan ook hoge prioriteit. In de Realisatieagenda Haaglanden spreken de corporaties af om voor 2030 minimaal 25.000 nieuwe woningen te bouwen. De Bouwstroom levert een grote bijdrage om een deel van deze woningen snel en efficiënt te realiseren. Meerdere gemeenten zijn erg blij met deze samenwerking van de corporaties en hebben hun steun verklaard aan dit project.

Samenwerkende partijen

Op korte termijn gaan de corporaties locaties aanwijzen voor 3.000 sociale huurwoningen en met de bouwers in gesprek over de realisatie.

De volgende corporaties werken mee: Arcade, De Goede Woning, Haag Wonen, Rijswijk Wonen, Rondom Wonen, Staedion, Vidomes, Wassenaarsche Bouwstichting, Wonen Midden-Delfland, Wonen Wateringen, Woonbron en WoonInvest.

« terug