Ga direct naar de inhoud.

Bouw eerste NOM-woningen Wonen Wateringen van start

foto Bouw eerste NOM-woningen Wonen Wateringen van start

Er is gestart met de bouw van zeven energiezuinige huurwoningen aan de Willem III straat in Wateringen. De eerste palen van dit project zijn dinsdag 18 juni de grond ingegaan en daarmee is een start gemaakt met de laatste nieuwbouwfase in de vernieuwde Oranjewijk.

Nieuw betaalbaar huuraanbod
Het project bestaat uit zeven kleine eengezinswoning bedoeld voor senioren, die Wonen Wateringen onder de sociale huurgrens gaat verhuren. Bestuurder Ferry van der Pal is blij met deze toevoeging aan het verhuurbestand van Wonen Wateringen: “Wij zetten ons dagelijks in voor betaalbaar wonen binnen Westland. Het is fijn dat deze zeven energiezuinige woningen bijdragen aan lage woonlasten voor de toekomstige huurders. Met deze toevoeging bedienen wij de vraag van senioren in ons werkgebied. Wonen, slapen, koken en douchen kan in deze woningen met tuin allemaal op de begane grond.” 

NOM-woningen
Om invulling te geven aan de duurzaamheidsambities van Wonen Wateringen worden de zeven woningen uitgevoerd als 'Nul Op de Meter' kortweg NOM-woningen. Dit zijn woningen die  goed zijn geïsoleerd, voorzien van slimme en zuinige installaties en zonnepanelen op het dak hebben. Daardoor krijgen huurders te maken met zeer lage tot géén kosten voor energie. De NOM-woningen hebben geen gasaansluiting en zijn alleen aangesloten op het elektriciteitsnet. Dit betekent dat zowel koken, als verwarmen, als warm water maken allemaal elektrisch gaat, uiteraard wel met zeer zuinige installaties. De energiemeter staat aan het einde van het jaar spreekwoordelijk op nul bij een gemiddeld woongedrag en gemiddelde weersomstandigheden. Met  de bouw van deze NOM woningen sluit Wonen Wateringen een belangrijke periode voor de Oranjewijk af. De wijk waar de afgelopen jaren ontzetten veel is gebeurd: renovatie, sloop én nieuwbouw.

Geïnteresseerd
Op dit moment is het nog niet mogelijk om in te schrijven voor deze huurwoningen. “Wél kunnen geïnteresseerden zich hierop alvast voorbereiden door ervoor te zorgen dat ze ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. Dit kan via www.woonnet-haaglanden.nl/inschrijven. Hebt u vragen of hulp nodig, maak dan een afspraak, dan hebben we alle tijd om uw vragen te beantwoorden of u te helpen bij uw inschrijving," aldus Ferry van der Pal. “Wonen Wateringen verwacht na de zomer te starten met de verhuur van deze zeven woningen voor senioren. Huurders van Wonen Wateringen die een grote eengezinswoning in de sociale verhuur achterlaten krijgen voorrang bij de woningtoewijzing. Op deze manier willen wij doorstroming bevorderen binnen de sociale huurmarkt.”

« terug