Ga direct naar de inhoud.

Bewoners ontvangen sleutels Rijnvaart

foto Bewoners ontvangen sleutels Rijnvaart

Op 11 juni worden de laatste sleutels uitgereikt aan de huurdersvan het gloednieuwe sociale-woningbouwprojectRijnvaart in s-Gravenzande.Met de bouw van de44 appartementenrealiseertWonen Wateringen voor het eerst ook woningen buiten de kernen Wateringen en Kwintsheul. De corporatie wil de komende jaren een nog belangrijkere medespeler worden in de Westlandse sociale huursector.

Een week geleden ontvingen de eerste 22 bewoners al de sleutel van hun duurzaam gebouwde, aardgasvrije appartement. De tweelinggebouwen Rijn en Vaart zijn ontworpen door WubbenChan Architecten en gebouwd door Waal.

Dankzij nieuwbouw kunnen meer mensen een woning vinden die bij ze past, aldus Ferry van der Pal, directeur-bestuurder van Wonen Wateringen.Dezepraktischeappartementen zijn onder andere verhuurd aan starters enaan huurders die graag gelijkvloers willen wonen. Op die manier komen ook woningen vrij die bijvoorbeeld geschikt zijn voor gezinnen en bevorderen we doorstroming op de woningmarkt. Al deze nieuwe bewoners wensen we veel woonplezier. 

Een van de bewoners is Melissa Zwinkels. Zij ontving haar sleutels uit handen van Ferry van der Pal en Cora Kolenmijn, woonconsulent Wonen Wateringen.Ik ben heel blij met deze nieuwe woning in mijn geboortedorp ‘s-Gravenzande. Kopen is op dit moment lastig voor mij, want ik ben net mijn eigen bedrijf gestart. Dit appartement is ideaal voor mij. Het is lekker licht, heeft een fijn balkon, mooi uitzicht en alles is nieuw. Ik kan zo from scratch beginnen met aankleden. Dat is toevallig precies mijn werk, dus heerlijk!’

De driekamerappartementen hebben een oppervlak van ongeveer 60 m2 en zijn gebouwd in zes varianten. Elk gebouw bestaat uit drie verdiepingen en heeft een lift. Door de keuze voor een ‘alzijdig’ ontwerp is er uitzicht naar alle windstreken. Ferry van der Pal: ‘We hebben de ambitie om een gevarieerd aanbod van sociale huurwoningen te realiseren in Westland.’ 

« terug