Ga direct naar de inhoud.

104 sociale huurappartementen in 's-Gravenzande een stap dichterbij

foto 104 sociale huurappartementen in 's-Gravenzande een stap dichterbij

Op dinsdag 6 februari tekenden Wilfried Stribos (directeur-bestuurder) namens woningcorporatie Arcade en Fred Vlasblom (directeur) en Bert Melles (directeur) namens Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW) de koopovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 104 sociale huurappartementen in Waelpolder te ’s-Gravenzande.

Deze sociale huurappartementen zijn straks een waardevolle toevoeging aan het deelgebied Waelpolder. Er is straks keuze uit zo’n 75 appartementen met 3-kamers en zo’n 29 appartementen met 4-kamers.

Samenwerkende corporaties
Woningcorporaties Arcade en Wonen Wateringen trekken gezamenlijk op in de ontwikkeling van de 104 sociale huurappartementen.

Bouwstroom Haaglanden
Bouwstroom Haaglanden is een initiatief van twaalf woningcorporaties uit de regio Haaglanden. In december 2023 tekenden Arcade en Boele & van Eesteren (onderdeel van VolkerWessels) een opdrachtbevestiging voor de samenwerking van het eerste project binnen de Bouwstroom Haaglanden. Deze sociale huurappartementen komen straks in het nieuwe gebied Waelpolder in ‘s-Gravenzande.

Interesse in een sociale huurwoning in Waelpolder?
Naar verwachting start de bouw in juni 2024 en worden de appartementen in het eerste kwartaal 2026 (prognose) opgeleverd. Enkele weken voor oplevering worden de woningen van Arcade en Wonen Wateringen gepubliceerd op Woonnet Haaglanden.

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in dit project dient men als woningzoekende ingeschreven te staan in het woningzoekendenregister van https://www.woonnet-haaglanden.nl.

Waelpolder
Waelpolder is het laatste deelplan van de gebiedsontwikkeling Waelpark dat in ontwikkeling gaat en biedt straks ruimte voor circa 720 woningen, waarvan 50% in het betaalbare segment, waaronder sociale woningbouw, een school én maatschappelijke voorzieningen. De groene, ecologische zone is rijk aan water en natuur en is straks de verbindende factor tussen de diverse buurten waarin een grote diversiteit aan architectuur én woningaanbod te vinden is. Meer informatie over het deelplan Waelpolder is terug te vinden op www.waelpolder.nl.

« terug