Ga direct naar de inhoud.

Corona: hoe gaat Wonen Wateringen daar mee om?

Als organisatie vinden wij uw en onze gezondheid belangrijk. Op dit moment is er bij Wonen Wateringen nog niets aan de hand, maar dat willen we ook graag zo houden. En daarom houden wij ons, naast de richtlijnen die het RIVM ons voorschrift, aan een aantal extra maatregelen. 

Externe maatregelen
Wij hanteren de volgende maatregelen: 

  • De deuren van ons kantoor zijn gesloten. Wij ontvangen alleen nog huurders en externen die een afspraak met ons hebben gemaakt. Daarbij kijken wij wel of fysiek contact echt noodzakelijk is, want anders zoeken we een mogelijkheid om via telefoon of digitale kanalen de afspraak af te handelen. Is de afspraak uit te stellen, dan zullen we hiervoor kiezen. Telefonisch en digitaal zijn wij wel bereikbaar. 

  • Al onze medewerkers die klantcontacten hebben, nemen voorafgaand aan een afspraak steeds contact op met de huurders. Zij vragen hen of zij geen gezondheidsklachten hebben en of zij de fysieke afspraak nog steeds op prijs stellen. Hiermee controleren we over en weer of het bezoek geen risico’s met zich meebrengt en nog steeds gewenst is.  

  • Van onze partners die in naam van Wonen Wateringen werkzaamheden uitvoeren verwachten wij hetzelfde. Ook zij moeten de (RIVM) richtlijnen opvolgen en moeten van tevoren nagaan of hun komst nog uitkomt.  

Als gevolg van de richtlijnen van het RIVM hebben wij wel te maken met een lagere bezetting op kantoor. Een groot deel van onze collega’s werkt namelijk vanaf 16 maart 2020 vanuit huis. Uiteraard willen we al onze huurders zo goed mogelijk van dienst blijven zijn, maar wij geven voorrang aan spoedvragen. Wanneer u contact met ons opneemt, gaan wij met u in gesprek om te bepalen hoe urgent uw vraag is. Dit kan betekenen dat de oplossing op een vraag soms iets langer duurt dan u van ons gewend bent. Ook kunnen de wachttijden aan de telefoon oplopen. Wij vragen om begrip voor deze situatie. 

Interne maatregelen
Binnen onze organisatie volgen we ook de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat, daar waar het kan, onze medewerkers thuisblijven en op afstand hun werk doen. Ook letten zij goed op de persoonlijke hygiëne: regelmatig handen wassen en niesen en kuchen in de elleboog. Medewerkers die verkouden zijn, hoesten en/of koorts hebben moeten sowieso thuisblijven. 

Hoe verder?
Met bovenstaande maatregelen verwachten wij een positieve bijdrage te leveren aan het indammen van het coronavirus. Maar ook voor ons is het afwachten. Zo kunnen er nog aanvullende maatregelen vanuit de overheid komen. En dat heeft vervolgens weer effect op hoe wij ons werk kunnen blijven doen. Wij houden u uiteraard op de hoogte als er nog meer dingen veranderen. Maar hoe dan ook blijven wij ons best doen om onze huurders zo goed mogelijk van dienst te zijn! 

Meer informatie over het Coronavirus
vindt u www.rijksoverheid.nlof www.rivm.nl

« terug