Ga direct naar de inhoud.

Huurverhoging 2019

Dit jaar vraagt Wonen Wateringen voor al haar sociale en vrije-sector huurwoningen een huurverhoging van 1,6 %. Deze verhoging is inflatievolgend. Met deze verhoging wil Wonen Wateringen de huren betaalbaar houden voor haar huurders.

Inkomensafhankelijke huurverhoging
Verder wordt er net als vorig jaar een inkomensafhankelijke huurverhoging gevraagd. Dit is een extra huurverhoging voor huishoudens met een jaarinkomen hoger dan € 42.436,-, dat uit minder dan vier personen bestaat en waarvan niemand de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Wanneer weet ik hoeveel huurverhoging ik krijg? 
In de laatste week van april (voor 1 mei) sturen wij u (per post) het jaarlijkse huurverhogingsvoorstel toe. Hierin ziet u met hoeveel uw huur wordt verhoogd per 1 juli 2019.

Bezwaar maken: hoe doe ik dat?
Bent u het niet eens met de huurverhoging, dan moet u schriftelijk bezwaar maken bij ons voor 1 juli 2019. U kunt hiervoor gebruik maken van het Bezwaarschrift jaarlijkse huurverhoging van de Huurcommissie, te downloaden onderaan deze pagina. Alvorens u dit doet, adviseren wij u een kijkje te nemen op de website van de Rijksoverheid voor mogelijke redenen van bezwaar.

Wilt u meer informatie?
Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Daarom hebben we een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden voor u gemaakt. Deze lijst kunt u downloaden onderaan deze pagina.

Heeft u nog vragen?
Dan kunt u ons een e-mail sturen via info@wonenwateringen.nl. Of bel ons op 0174 293 650. U bent ook welkom op ons kantoor aan de Dorpskade 25. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 uur en 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur (Koningsdag gesloten).

Downloads met meer informatie