Ga direct naar de inhoud.

Het betalen van de huur

Het betalen van de huur

Als u een woning van Wonen Wateringen heeft, betaalt u maandelijks huur. U betaalt vooraf, uiterlijk op de eerste dag van de maand. U kunt uw huur op drie manieren betalen:

  1. Automatische incasso
  2. Acceptgiro
  3. Via elektronisch bankieren

Ons rekeningnummer voor de huurbetaling is: NL47RABO0368114015

Wilt u geen omkijken naar de betaling?

Kies dan voor de automatische incasso. Dit is verreweg de gemakkelijkste manier, zowel voor u als voor Wonen Wateringen. U heeft geen omkijken meer naar de betaling en u weet altijd zeker dat u het juiste bedrag heeft overgemaakt. Ook is het de goedkoopste manier. Bij veel banken moet u betalen voor een andere manier van overmaken.

Betaalt een ander uw huur?

Het kan voorkomen dat een derde partij uw huur betaalt: bijvoorbeeld Sociale Zaken. Zorg ervoor dat die partij weet welk huurbedrag u verschuldigd bent.

En als u niet kunt betalen?

Het kan voorkomen dat u de huur niet kunt opbrengen, om wat voor reden dan ook. Hoe vervelend ook: neem zo snel mogelijk contact op met Wonen Wateringen. In geval van nood kunnen we een betalingsregeling treffen. Heeft u meer betalingsproblemen? Of zoekt u professionele hulp, omdat u er zelf niet meer uitkomt? In de Wonen Wateringen Winkel vindt u folders van goede schuldhulpverleners of neem contact op met Wonen Wateringen, telefoonnummer 0174 - 293 650.

Meer informatie?

In de brochure Huurwegwijzer vindt u op pagina 5 en 6 meer informatie over het betalen van de huur. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met een van onze woonconsulenten.

Downloads met meer informatie